2011. november 28., hétfő

Távol-keleti söprés

Danedream még a dobogóra sem fért fel.


fotó: Yahoo
Az ázsiaiak szuperkancája, Buena Vista (Y. Iwata - a fenti képen) nyerte tegnap reggel a Grade 1-es besorolású Japan Cup-ot. Hiroyushi Matsuda idomítottja nyakhosszal bizonyult jobbnak, a legutóbb őt (400 méterrel rövidebb távon) legyőző Tosden Jordan-nél (C. Williams). Meglepetésre a hétéves outsider, Jaguar Mail (H. Shii) végzett a harmadik helyen.

Az Arc de Triomphe nyerő Danedream (A. Starke) lett a legjobb európai ló, de ő is csak hatodik helyen ért célt. Aga Khan lova, Shareta (C-P. Lemaire) közvetlenül mögötte hetedik, míg a Soumillon-nal induló Sarah Lynx tizenkettedik.

Az amerikai színeket képviselő Mission Approved (J. Espinoza) szintén a vert mezőnyben, hiszen csak két lovat sikerült megelőznie. A verseny egyértelmű csalódását, a Dubai World Cup 2011-es győztese, Victoire Pisa (M. Demuro) okozta. Tizenharmadik helyezését talán a hosszú kihagyással lehet magyarázni...




Peter Schiergen (Danedream trénere) a versenyt követően így értékelt: "Sokat kivett belőle, hogy az egyik szélső sartboxból kellett indulnia. Ráadásul a gyors pálya miatt nehezen talált magának megfelelő pozíciót. Ha nem tapasztalunk nála formahanyatlást, jövőre is versenyezni fog. Akár újra visszajöhet ide Japánba."

A zsoké, Andrasch Starke hozzátette, a kanca korántsem mozgott olyan jól, mint az Arc napján. "A start után közvetlenül nekünk jöttek, ezért valamivel hátrább kellet őt vennem a mezőnyben. Nem sikerült pozíciót fognunk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése