2011. november 26., szombat

Folytassa Danedream

Holnap reggel, magyar idő szerint 7:20 magasságában ismételten a felkelő nap országa kéri a figyelmünket.

fotó: telegraph.co.uk
Következik ugyanis, a Világ második legmagasabb díjazású futama, a Japan Cup (Gd1; 2400 méter; 3 éves és idősebb lovaknak). A startnál tizenhat telivért, köztük pedig négy külföldi kihívót találunk.

Európát három kanca képviseli. Ők az Arc de Triomphe első két helyezettje, azaz Danedream (A. Starke - a fenti képen) és Shareta (C-P. Lemaire), valamint a Montjeu apaságú Sarah Lynx (C. Soumillon), aki legutóbb hasonló távon fölényes győzelmet aratott a kanadaiak egyik legismertebb versenyében.

A negyedik külföldi ló, az amerikai Mission Approwed (J. Espinoza) lényegét tekintve outsider.

Nézzük az ismertebb japán indulókat. Victoire Pisa (M. Demuro) a Dubai World Cup-ban megszerzett első helyezés óta nem futott. Hosszú kihagyás után nincs könnyű helyzetben. Rose Kingdom (I. Mendizabal) címvédőként áll starthoz holnap. Az idei szezonban kétszer futott. Elsőre győzött ugyanerre a távra, de azt követően csak nyolcadik négyszázzal rövidebbre. A harmadik általunk is ismert japán ló, Buena Vista (Y. Iwata) az előbb említett 2000 méteres küzdelemben negyedik. Az európai fogadóirodák többsége Danedream mögötti második sansznak véli.

Az aktuális formák alapján japán részről Tosen Jordan (C. Williams), Trailblazer (Y. Take) és Oken Bruce Lee (M. Ebina) szállhat csatába a végső sikerért, de Win Variation (K. Ando) is meglepetést okozhat.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése