2011. november 16., szerda

Frankel dominanciáját hozta az Év Lova választás

Cartier Horse of the Year 2011




Angliában tegnap este díjazták az év során legjobban teljesítő telivéreket. Összesen nyolc kategóriában hirdettek eredményt. Nem meglepő módon a veretlen Frankel két címet is begyűjtött.

Az Év Lova és a legjobb Hároméves Mén: Frankel

fotó: skysports.com
Nos, ez az eredmény előre borítékolható volt. Négy futás, négy győzelem olyan patinás versenyekben, mint az angol 2,000 Guineas, a St James's Palace Stakes, a Sussex Stakes és Queen Elizabeth II Stakes.


A legjobb Sprinter: Dream Ahead

fotó: britishchampionsseries.com
Ezzel a döntéssel sem lehet igazán vitatkozni, hiszen a July Cup-ban, Haydock Sprint Cup-ban és Prix de la Foret-ban aratott győzelmek önmagukért beszélnek.


A legjobb Idősebb Ló: Cirrus Des Aigles

fotó: photoshippiques.canalblog.com
A francia színeket képviselő ötéves herélt valóban szárnyalt az idei évben. Októberben pályacsúcsban nyerte az angolok legmagasabban díjazott versenyét a Champion Stakes-t. Nagyon is megérdemli ezt a díjat.


A legjobb Kétéves Mén: Dabirsim

fotó: zimbio.com
Eddigi öt versenyében nem talált legyőzőre a Hat Trick ivadék, aki Cirrus Des Aigles-hez hasonlóan, szintén a galloknak szállította a díjat. Frankie Dettori-val a nyergében két csikók számára kiírt Group 1-et "húzott be" az idén.


A legjobb Kétéves Kanca: Maybe

fotó: croomhousestud.com
Aidan O'Brien idomítottja szintén őrzi még makulátlan mérlegét. Az írországi Moyglare Stud Stakes-ben (Gr1) évjárat és nemtársai krémjét utasította maga mögé.


A legjobb Stéher: Fame and Glory

fotó: blogsbettor.com
A legendás Yeats négy egymást követő esztendőben (2006-2009) nyerte az extra-hosszú, 4000 méteres Ascot Gold Cup-ot a Ballydoyle csapatának. 2011-ben Fame and Glory gondoskodott róla, hogy egy év kihagyás után ismét O'Brien-ék ünnepelhessenek.


A legjobb Hároméves Kanca: Danedream

fotó: wikipedia.org
Minden idők egyik legnagyobb meglepetését hozó Prix de l'Arc de Triomphe-ját nyerte versenyrekordban. A cím jogosságához, így nem férhet kétség. Danedream az első német tréningben álló telivér, akit díjaztak a Cartier Awards-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése