2011. november 29., kedd

Ausztrál világsztárok érkeznek Európába

Ha már unod a "Kaviárt"...

Sepoy - fotó: puntersparadise.com.au
Ausztrália két ünnepelt lova, az egyaránt Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum tulajdonú Sepoy és Helmet 2012-ben először Dubai felé veszi az irányt, azt követően pedig Európa meghódítását célozzák meg velük.

A két kitűnő telivér Dubai-ban már a Godolphin istállót képviseli, azaz Sheikh Mohammed bordó-fehér dresszét, a legendás királykék színre cserélik. (Senki ne dőljön a kardjába, ez korántsem jelent akkora váltást, mint mondjuk So You Think esete egy évvel ezelőtt, hiszen a Godolphin istálló első számú embere maga a Sheikh).

Helmet - fotó: zimbio.com
Jelenleg mindkét lovat Peter Snowden mester trenírozza, de csak a Dubai World Cup napjáig, utána ugyanis átkerülnek a Godolphin istálló newmarket-i telephelyére.

A pályafutása tizenegy eddigi versenyéből tízet (köztük négy Group 1-et) megnyerő hároméves Sepoy igazi sprinter. Szinte csak 1200 méterre versenyzett mostanáig. Dubai-ban a hasonló távú Golden Shaheen futama vár rá (és a tapeta borítás, amin még soha nem futott).




Helmet az általunk is jól ismert Exceed and Excel egyik legjobb ivadéka. Három Group 1-es sikerrel a háta mögött hagyja el az ötödik kontinenst, hogy az Egyesült Arab Emirátusok Derbyjében próbáljon szerencsét. A Sepoy-hoz hasonlóan hároméves mén főként középtávon szokott brillírozni.




"Csodás lehetőség ez számomra. Kiváltságos érzés két ilyen remek lovat Dubai-ba vinnem." - mondta Snowden az AAP-nek, majd így folytatta: "A nagy estéig én készítem őket, de már a Godolphin színeket viszik. A Dubai Racing Night után, új trénerhez kerülnek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése