2011. november 5., szombat

Európa tönkreverve

Rémálomba illően indult az idei Telivér Világbajnokság az európai lovak számára tegnap Kentucky-ban. Homokon és gyepen is jobbak voltak a jenkik a Breeders' Cup első napján.



Az első alkalommal kiírt Juvenile Sprintben még nem voltunk érdekelve (mi európaiak). Az 1200 méteres versenyt a kasszafavorit Secret Circle (R. Bejarano) nyerte, megelőzve a két szélső esélyt, Shumoos-t (G. Gomez) és Holdin Bullets-t (J. Sanchez). 




A nap második versenyében, azaz a  Juvenile Fillies Turf-ban, az angol színeket képviselő Elusive Kate (W. Buick) volt a favorit, így volt kiért izgulnunk. Nos, az októberben Franciaországban Gr1-et nyert kanca csúnyán "elvérzett", ugyanis csak nyolcadik helyen ért célba. A futam az amerikai Stephanie's Kitten (J. Velazquez) sikerével zárult. Mögötte Stopsshoppingmania (J. Castellano) és Sweet Cat (G. Gomez) a két placc. Az európai mundér becsületét Aidan O'Brien trenírozottja, Up (R. Moore) mentette némiképp, aki nagyot hajrázva nyakhosszas negyedik lett.




A Filly & Mare Sprintben aztán megszületett az idei BC első meglepetése. A húsz az egyhez adott Musical Romance (J. Leyva) tréfálta meg a kimondottan jó nevekből álló mezőnyt. A másodfavorit Switch-é (J. Rosario) az ezüstérem, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára szintén egy outsider, Her Smile (J. Velazquez) állhatott fel.




Papírforma hármasbefutót hozott a Juvenile Fillies futama. My Miss Aurelia (C. Nakatani) könnyedén abszolválta az 1700 méteres viadalt, Grace Hall-t (R. Dominguez), illetve Weemissfrankie-t (R. Bejarano) megelőzve. Az európai lovak közül Questing (W. Buick) ötödik, az ír Homecomig Queen (R. Moore) tökutolsó.




A nap legnagyobb európai csalódását a Filly & Mare Turf szolgáltatta. Hogy tegnap az ág is húzott minket, azt a francia Announce (M. Guyon) esete példázza a legjobban, akit a helyi versenybírák már a kikentre során kizártak. Az így megfogyatkozott Euro kontingens mondhatni nem vallott szégyent, hiszen Nahrain (L. Dettori) második, Misty for Me (R. Moore) pedig balszerencsés versenyt követően szoros harmadik. A meglepi itt sem maradt el, Perfect Shirl (J. Velazquez) győzelmére úgy gondolom kevesen számítottak előzetesen.




A fogadók által öt leginkább játszott ló dominált a Ladies' Classic-ban. Royal Delta (J. Lezcano) a végső nyerő, It's Tricky (R. Dominguez), valamint Pachattack (R. Maragh) előtt. 



Folytatás ma este.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése