2011. november 9., szerda

A számok tükrében

Fókuszban az amerikai Év Lova cím


A Breeders' Cup-tól mindenki azt várta, hogy pontot tesz majd az amerikai Év Lova (Eclipse Award) vita végére, ehelyett azonban még több kérdést vetett fel. - kezdi írását Sam Walker, a Racing Post World Class rovatának publicistája.

Sejtettük, hogy ez az év nem olyan lesz, mint például a 2009-es esztendő, amikor a két csodakanca, Rachel Alexanra és Zenyatta viaskodott a címért, de erre azért nem számítottunk. Mondhatni, soha nem volt még ennyire nyitott a verseny. Kellett ehhez az is, hogy a NTRA-nál (National Thoroughbred Racing Association) listavezetőnek tartott, Havre de Grace csak negyedik helyen végzett a szombati BC Classic-ban.

Persze nem Havre de Grace volt az egyedüli ló, aki úgymond kidurrantotta a saját maga által eddig nagyra fújt lufit a hétvégén. A 14 esélyesként számon tartott telivérből ugyanis, 11 vereséget szenvedett a Telivér Világbajnokság valamely futamában. A másik három aspiráns (Tizway, Acclamation és Cape Blanco) pedig már korábban megtorpant, sérülés miatt.

Mindössze egy dologban lehetünk biztosak: az idei Év Lova titulus leendő várományosa, valószínűleg nem egyhangú döntés nyomán érdemli ki a megtisztelő címet.

A Racing Post legfrissebb világranglistái


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése