2011. november 29., kedd

Régi-új zsoké a Melbourne Cup győztes nyergében

Williams lovagolja Dunaden-t


Craig Williams és Dunaden a Geelong Cup-ot követően - fotó: ausphotography.net.au
Craig Williams kuporog majd a Melbourne Cup hős Dunaden nyergében december 11-én a Hong Kong Vase futamában. Snow Fairy tegnapi kiválásával a francia tréningből érkező telivér lépet elő a favoritok egyikévé.

Az ausztrál lovas már a Melbourne Cup-ban is lovagolhatta volna a verseny későbbi nyertesét, de egy eltiltás miatt lemaradt Dunaden-ről. Mint ismert, akkor Christophe-Patrice Lemaire ugrott be helyettesíteni őt. Williams hatalmas csalódásként élte meg a versenybírák döntést. Hiába fellebbezett, nem járt sikerrel. A Melbourne Cup-ban lovagolni presztízskérdés, ez nem vitás. Williams viszont nem elsősorban ezért volt bosszús, ugyanis azáltal, hogy nem lehetett ott Ausztrália legrangosabb versenyében, egyben egy soha vissza nem térő lehetőségről is "lecsúszott". Tudniillik a MC előtti hetekben megnyerte a Caulfiled Cup-ot (okt. 15-én Southern Speed-del) és a Cox Plate-t (okt. 22-én Pinker Pinker-rel), azaz a "nagy tavaszi hármasból" kettőt már sikeresen abszolvált.

Williams és Dunaden nem teljesen ismeretlenek egymás előtt, mivel a Melbourne Cup-ra készülvén az auszi zsoké lovagolta Delzangles mester idomítottját a HK Vase-zel megegyező távú Group 3-as Geelong Cup-ban. A zsoké csere hátterében egy másik ok is áll, mivel Lemaire saját istállójának üdvöskéjét, Vadamar-t üli majd a hongkongi küzdelemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése