2012. március 20., kedd

Újra pályán a veterán sprinter

Ryan Moore a nyergében

Borderlescott a kép előterében - fotó: blogs.bettor.com
Hosszú kihagyást követően szombaton ismét starthoz áll a veterán sprinter, Borderlescott. A 10 éves herélt egy lingfield-i 5 furlong-os (kb. 1000 méteres) Listed besorolású versenyben lép pályára.

Borderlescott medencecsontján az elmúlt esztendő nyarán hajszálrepedést fedeztek fel, így az egykori kiválóság esetében, a visszavonultatás lehetősége is felmerült. Szerencsére azonban Robin Bastiman trenírozottja felépült a sérülésből, így semmi akadálya annak, hogy a hétvégén megkezdje a 2012-es évet.

Borderlescott állandó zsokéja Neil Callan épp eltiltását tölti, így életében először az angolok jelenlegi legjobbjának tartott lovasa, Ryan Moore üli majd.

"Minden bizonnyal futni fog, ha csak nem történik valami váratlan addig. Rendben volt a tél folyamán. Amint gyógyultnak nyilvánították, szinte egyből tréningre fogtuk, ezért is tudjuk ilyen korán megkezdeni vele a szezont". - mondta Bastiman, majd hozzátette: 

"Készen áll a versenyre, de nem szabad elfelejtenünk, hogy már 10 éves. A munkában kissé lustán mozog, de néhány versenypályán végzett galopp alapján elégedettek lehetünk vele. A versenyben Ryan lovagolja. Sajnos Neil el van tiltva, míg Kieren Fallon Dubai-ban lovagol a hétvégén. Ryan még soha nem lovagolt nekem, de bízzunk a szerencsés kezdetben."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése