2012. március 9., péntek

Szuper Szombat - 2. rész

Célegyenesébe fordult a Dubai World Cup Carnival. Mindössze két versenynap választ el mindet a március 31-i zárófelvonástól. Most szombaton következik a karnevál csúcspontja, a Super Satuday jelzővel illetett nyolc futamos versenynap. A tegnapi első részben már négy összecsapásról olvashattak, következzék hát a folytatás.

fotó: vtablog.org
Dubai City Of Gold (Gr2; 2410m; 4 éves és idősebb lovaknak; gyep; 250e US$; 16 induló) - 16:30

Viscount Nelson - fotó. dubairacing.com
Maximális létszámmal indul a nap hatodik futama, ami kétségkívül az egyik leglátványosabb versenyt hozhatja, azon oknál fogva, hogy nem igazán beszélhetünk kiemelkedő sanszról. Zanzamar (R. Hills) három hete meggyőző stílusban győzött 2000 méteren. A klasszikus távon is sikeres lehet. A Godolphin istálló négy telivérrel képviselteti magát. Közülük az elmúlt két versenyét megnyerő Songcraft (S. De Sousa) az én kedvencem. Érdekesség, hogy az első számú zsoké, Frankie Dettori, Shimraan mellett tette le a voksát. Sheikh Ahmed Bin Rashid Al Maktoum lova Laajooj (M. Barzalona) legutóbb Songcraft mögött orrhosszas második, ami alapján megint küzdelemben lehet. Bronze Cannon (R. Moore) győzelemmel hangolt erre a versenyre. Végső sikere nem lenne eget rengető meglepetés, ugyanez azonban elmondható a Dubaiban megtáltosodó Viscount Nelson-ról (K. Shea) is.

HB tipp: Laajooj - Songcraft - Zanzamar


Al Maktoum Challenge R3 (Gr1; 2000m; 4 éves és idősebb lovaknak; tapeta; 400e US$; 14 induló) - 17:05

Mendip - fotó: dubairacing.com
Az Al Maktoum Challenge harmadik felvonása hagyományosan a Dubai World Cup utolsó erőfelmérője. Aki itt jól teljesít, vélhetően a favoritok egyikeként várhatja majd a március 31-i, 10 millió amerikai dollárral dotált megmérettetést. Az előző futamhoz hasonlóan itt is kiélezett küzdelemre számíthatunk. A hendikep számok alapján Monterosso (M. Barzalona) magasan "veri" ellenfeleit. Mahmood Al Zarooni idomítottja tavaly harmadik a Világkupában, de azóta nem láthattuk futni. Mendip (K. Fallon) nyerte a sorozat második versenyét 1900-ra. 100 méterrel hosszabb távon ismét "partyban lehet". Bold Silvano (C. Soumillon) legutóbb csalódást okozott, de egy futással a lábában előrébb végezhet. Mendip istállótársa Capponi (A. Ajtebi) két meydan-i győzelemmel a háta mögött szintén jó esélynek tűnik. Engedjék meg, hogy ez esetben kissé részre hajló legyek. Az ominózus botrány óta, mintha megtört volna a tulajdonosok bizalma az fiatal arab zsokéval szemben. Egyre kevesebbszer láthattuk lovagolni, így biztosan állíthatjuk, most hogy esélyénél van, fűti őt a bizonyítási vágy. Sok sikert Ahmed!

HB tipp: Mendip - Monterosso - Capponi


Jebel Hatta (Gr1; 1800m; 4 éves és idősebb lovaknak; gyep; 300e US$; 14 induló) - 17:40

Mutahadee - fotó: dubairacing.com
A Szuper Szombat zárófutama hemzseg a jobbnál-jobb lovaktól. Mutahadee (C. Soumillon) emlékezetes stílusban nyerte Dubai Trophy-t egy hónapja. Ezt a mezőnyt is könnyedén elintézheti. Tréningtársa Master Of Hounds (K. Shea) nagy talány számomra. Eddig főként a szintetikus felületen pallérozódott, ezúttal azonban gyepen kell helyt állnia. Presvis (R. Moore), Wigmore Hall (J. Spencer), Rio De La Plata (L. Dettori) és River Jetez (P. Cograve) igazi "világkalandorok". Kiemelt sikerek tömkelege fémjelzi nevüket, így ebben a viadalban is a győzelem reményében szállnak küzdelembe. Ahogy nőtt a versenytáv, úgy lett egyre jobb City Style (M. Barzalona) is. Nagyon közeli esély. A versenyben feltűnik a szigetországi vágtázó, Dubawi Gold (R. Hughes). Richard Hannon mester trenírozottja, a decemberi hongkongi gyeppályás világbajnokság óta nem futott. Albaasil (R. Hills), Derbaas (T. O'Shea), valamint First City (R. Ffrench) ezen induló között talán szélső sansz, de az outsider jelzőt, így sem merném rájuk biggyeszteni.

HB tipp: Mutahadee - City Style - Presvis

Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése