2012. március 21., szerda

Black Caviar nyomdokain...

...halad tovább Hay List

Hay List (nekünk közelebb) és Buffering a Newmarket hendikep célfotójában. - fotó: foxsports.com.au
Ausztráliában újabb kiemelt sprintfutam vár ránk ezen a héten, egész pontosan pénteken. A Group 1-es William Reid Stakes startjánál felsorakozik Hay List is, aki állandó lovasával Glyn Schofield-del vág neki az 1200 méteres versenynek.

Hay List két hete az ötödik kontinens legnagyobb díjazású sprintfutamát, a Newmarket Hendikepet nyerte, s akárcsak annak a versenynek, úgy a mostaninak is a csodakanca, Black Caviar a címvédője.

A Newmarket Hendikephez képest azonban hatalmas változás, hogy ezúttal jóval kevesebb ellenféllel, mindössze hét riválissal kell szembenéznie a 7 éves heréltnek, és súlyban is sokkal jobban áll.

Az ellenfelek közül a Newmarket Hendikep dobogósai és helyezettjei emelhetők ki. Itt gondolok első sorban Buffering-re (M. Rodd), Foxwedge-re (N. Rawiller) és Woorim-re (D. Browne).

Buffering a Newmarket Hendikepben nagyon közel járt Hay List legyőzéséhez, de nem elfelejtendő, hogy 4 kilóval kevesebbet cipelt, ami valljuk be őszintén, ezen a szinten tetemes különbség. Az erőviszonyok, e téren kiegyenlítődtek. Mindkét telivér 58,5 kg-mal "felszerelkezve" indul a 400ezer ausztrál dollárral dotált futamban.

Szombaton további két Group 1-es viadal vár ránk, melyek helyszíne Rosehill Gardens lesz. Az 1500 méteres Coolmore Classic-ban 3 éves és idősebb kancák vetélkednek majd az első díjért, míg az 500 méterrel hosszabb Ranvent Stakes mindkét nem számára nyitott. Ismertebb neveket ebben a futamban találunk. Manighar (L. Nolen) és Southern Speed (C. Williams) már legutóbb is nagyot csatázott, s a szintén jó formában lévő Shoot Out-tal (C. Newitt) kiegészülve kijelenthető, izgalmas versenynek nézünk elébe.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése