2012. március 4., vasárnap

Nemzetközi krónika

Német siker gall földön

A Prix Meydan Hotel befutója - fotó: paris-turf.com
Cirrus Des Aigles csak második helyen ért célba a Prix Meydan Holtel futamában. Az új chantilly-i szintetikus felületen rendezett versenyt Waldemar Hickst mester idomítottja, Zazou (O. Peslier) nyerte, 2 hosszal megelőzve a favorit Cirrus Des Aigles-t (C. Soumillon).

"Ez volt a visszatérő versenye. Nincs miért keseregni." - kezdte mondandóját Corine Barande-Barbe, Cirrus Des Aigles trénere, majd így folytatta: "Kevésbé volt robbanékony ezen a borításon, mint gyeppályán szokott. Amennyiben minden rendben van vele, gyepen indul majd Dubai-ban."

Az este folyamán három Grade 1-es futamot rendeztek az Egyesült Államok béli Santa Anita Parkban. A legnagyobb érdeklődéssel várt Santa Anita Handicap-ben Ron The Greek (J. Lezcano) győzött. A játékosok kedvence, az elmúlt hét futásából hatot megnyerő Ultimate Eagle (M. Pedroza) mindössze tizedik.

A mérföldes Frank E. Kilroe Mile Stakes-ben a másodfavorit Willyconker (J. Rosario) legyőzte a legjobb sanszként számon tartott Mr Commons-t (M. Smith), s ugyanez történ a kancák számára kiírt Las Virgenes Stakes-ben, ahol Eden Moon (M. Garcia) a végső győztes Reneesgotzip (C. Nakatani) előtt.

Tegnap a meydan-i csoda komplexumban hat alacsonyabb besorolású futammal folytatódott a Dubai World Cup Carnival is. A versenynap hőse Silvester De Sousa, aki három nyerőt lovagolt. Az igazi izgalmak azonban csak most következnek, mondhatni "célegyenesébe fordult a karnevál". Március 10-én ugyanis következik a "Super Saturday", azaz a "Szuper Szombat", amikor is öt kiemelt versenyt futnak, köztük kettőt a legmagasabb kategóriából.

... s midőn ezen sorok íródnak, Hongkongban már elstartolt a Group 1-es Silver Jubilee Cup. Az 1400 méteres verseny végeredményéről nemsokára olvashatnak itt a HÁRMASBEFUTÓn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése