2012. március 26., hétfő

Sikertelen visszatérés

Szigetországi krónika

Chrysanthemum - fotó: Jason Doyle/Coolmore Stud facebook rajongói oldal
Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton hosszú kihagyás után visszatért a versenypályára a veterán sprinter, Borderlescott. A 10 éves herélt 2012-es debütálása azonban, nem várt eredményt hozott, ugyanis Robin Bastiman idomítottja csak utolsó előttiként ért célba a Listed besorolású 1000 méteres futamban. A szintetikus felületen megrendezett versenyt Fratellino (M. Harley) nyerte 58,84-es lefutási idővel. Borderlescott, Ryan Moore-ral a nyergében közel négy hosszal maradt el a győztestől.

A lingfield-i versenynapot (melynek keretében a korábbi sprinterkiválóság is starthoz állt) a Group 3-as Winter Derby színesítette. A 10 furlong-ra (kb. 2000 méterre) kiírt futamot a várakozásoknak megfelelően Premio Loco (G. Baker) nyerte.

Írországban tegnap Curragh-ra figyeltek a galoppsport szerelmesei, hiszen négy és fél hónap elteltével ismét beindult a síkszezon. A Gr3-as napi főfutamban 3 éves és idősebb kancák vetélkedtek mérföldes távon. A verseny végül kisebb meglepetésre a fenti képen látható Chrysanthemum (W. Lordan) sikerével zárult.

Talán még a futamoknál is nagyobb figyelem kísérte Aidan O'Brien trenírozottjait, akik közül 44 telivér galoppozott tegnap Curragh-ban a versenynapot követően.

A lovak négy csoportba osztva tréningeztek. Feltűnt a Ballydoyle csapat több reménysége, mint például Camelot és Power, de az idősebb klasszist, Fame And Glory-t is megcsodálhatta munka közben a közönség, illetve a sajtó munkatársai. Rajtuk kívül természetesen, az istálló friss szerzeményére Excelebration-ra voltak a legtöbben kíváncsiak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése