2012. március 19., hétfő

A "Gép" és a "Sas" újabb összecsapására Szingapúrban kerülhet sor...

...s itt találkozhat először Hay List és Rocket Man is

Cirrus Des Aigles elől, mögötte So You Think. - fotó: britishchampionsseries.com
So You Think és Cirrus Des Aigles egyaránt a március 31-én sorra kerülő Dubai Racing Night-ra készül. Előbbi a 10 millió dolláros Világkupa futamában indul majd, míg utóbbira, a klasszikus távon rendezett Sheema Classic vár a hónap utolsó napján.

A mén és a herélt legutóbb 2011. októberében mérte össze erejét az ascot-i Champion Stakes-ben. Akkor a francia tréningben álló Cirrus 3/4 hosszal jobbnak bizonyult a nyolcszoros Group 1 győztes So You Think-nél.

A telivérek Dubai-ban tehát más-más futamban állnak starthoz, de az újabb összecsapás lehetősége adott, ugyanis mindkét kiválóságot benevezték a szingapúri International Cup-ra (május 20.).

A nevezettek között találjuk továbbá So You Think istállótárását, a tavalyi Ír Derby győztes Treasure Beach-et is.

Az elmúlt esztendőben Gitano Hernando, River Jetez befutási sorrendet hozott a mamut díjazású távol-keleti megmérettetés. Kettejük párosát idén is megcsodálhatjuk majd a Kranji versenypályán, akárcsak a dél-afrikai tréner, Mike De Kock idomítottjait, Bold Silvano-t és Master Of Hounds-t.

A Godolphin istálló tizenhárom potenciális résztvevővel rendelkezik. Közülük Mendip és Monterosso emelhető ki, míg Luca Cumani mester világutazója, Presvis negyedik alkalommal vághat neki a 2000 méteres viadalnak.

A májusi kiemelt versenynap azonban további csemegét is tartogat a nemzetközi galopp szerelmeseinek, hiszen ekkor futják a Global Sprint Challenge negyedik "felvonását", a szintén Group 1-es besorolást élvező International Sprintet.

Erre a futamra 61 lovat neveztek. A helyi kedvenc, Rocket Man mellett, Hay List neve is ott virít a lehetséges indulók között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése