2012. március 16., péntek

Derbyt futnak Hongkongban

Közel fél milliárd Forintért vetélkednek a lovak.

fotó: hkjc.com
Hongkongban vasárnap harmadik, s ezzel egyben utolsó "felvonásához" érkezik a 4 éves telivérek versenysorozata, azaz következik az év első magasan jegyzett Derby csörtéje.

A 2000 méteren lefutásra kerülő Group 1-es viadal startjánál tizennégy indulót találunk. A neves szponzornak (is) köszönhetően a futam összdíjazása 16 millió hongkongi dollárra rúg, ami magyar valutára átszámítva közel fél milliárd Forintnak felel meg. Na de térjünk vissza a lovakhoz, akik közül, a sorozat korábbi versenyeiben tündöklő Zaidan (O. Doleuze) és Sweet Orange (W. Marwing) emelhető ki elsőként. Mellettük Fay Fay (D. Whyte), Dominant (N. Callan) és Smart Giant (T. Clark) játszhat még főszerepet, de a hendikepszámok alapján Bullish Champion (M. Chadwick) is figyelmet érdemel.

A tíz futamos versenynapot a Derby mellett a Group 3-as besorolású The Premier Plate színesíti. Az 1800 méteres megmérettetésben olyan helyi sztárvágtázókat láthat majd a közönség, mint Pure Champion (G. Mosse) és Thumbs Up (B. Prebble). Ez a verseny magyar idő szerint reggel 9-kor indul, míg a HK Derby harminc perccel később veszi kezdetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése