2012. március 4., vasárnap

Győzelemmel tért vissza Rocket Man

"Padlóra került" Európa egyik legjobb sprintere

Rocket Man - fotó: turfclub.com.sg
Győzelemmel tért vissza Rocket Man (B. Voster) a szingapúri Group 1-es Kranji Stakes-ben. Az 1200 méteres versenyben nagyon könnyed (közel 5 hosszas) sikert aratott a 7 éves herélt. Patrick Shaw idomítottja ezzel pályafutása 19. győzelmét aratta. A lefutási idő 1:10,95.

"Ez volt a tökéltes felkészítő verseny. Most pedig következhet Dubai." - mondta Shaw, majd hozzátette: "Szuper teljesítményt nyújtott, pláne annak tudatában, hogy egy ideje nem versenyzett, és hogy a legtöbb lónak súlyt is adott."

A klasszis sprinter következő versenye március 31-én a 2 millió dolláros Dubai Golden Shaheen futama lesz, ahol címvédőként áll majd starthoz.

Amíg Szingapúrban Rocket Man szép visszatérésének örülnek, Angliában az egyik legjobb európai sprinter, Deacon Blues miatt szomorkodnak. James Fanshawe trenírozottja a napokban ín sérülést (az információk szerint szakadást) szenvedett, s így az egész 2012-es évet kihagyják vele.

"Nagy csapás ez az egész csapat számára. Reméltük, hogy még tovább fejlődik. Egy év pihenő következik számára, de mindet megteszünk, hogy 2013-ban újra a versenypályára galoppozhasson." - nyilatkozta Fanshawe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése