2012. március 10., szombat

"Rossz időben, a rossz helyen"

A történelemmel dacolva

fotó: foxsports.com.au
Minimális különbséggel ugyan, de Hay List (G. Schofield) nyerte a magyar idő szerint ma hajnalban lefutott Newmarket Hendikepet. Az 1 millió ausztrál dollár összdíjazású Group 1-es verseny Bel Sprinter nélkül rajtolt el, de így is 22 telivért szólított a startgépbe.

A 7 éves herélt mögött Buffering (M. Rodd) a második, Foxwedge (C. Williams) pedig a harmadik. Az Oakleigh Plate győztese, Woorim (D. Browne) ötödik helyen ért célba, míg a hosszú ideje győzelmek tömkelegével előrukkoló Rain Affair (C. Brown) őt követve hatodik. A lefutási idő 1:08,72 1200 méteren.

"Hay List a történelemmel dacolva nyert." - írja a futam kapcsán a Racing Victoria weboldal, utalván arra, hogy Gold Stakes 1959-es sikere óta, Hay List az első, aki ilyen magas súlyt cipelve (58,5 kg-mal) is győzni tudott.




"Rossz időben, a rossz helyen." - ezt pedig emlékeim szerint az ausztráliai Herald Sun honlapján olvastam pár hete Hay List-ről, aki mindössze pályafutása harmadik Group 1-es sikerét aratta.

A szintén Gr1-es Australian Cup-ban Luca Cumani korábbi trenírozottja Manighar (L. Nolen) győzött, akit immáron Black Caviar trénere, Peter Moody készít a versenyekre. A szürke herélt kiélezett csatában nyert Southern Speed (C. Williams) és Americain (S. Arnold) előtt. A videón a 2000 méteres verseny finisét láthatják.




A Warwick Farmon lefutott mérföldes Norton Stakes-t a másodfavorit High Chaparral ivadék, Shoot Out (H. Bowman) nyerte. A tavalyi Cox Plate győztes Pinker Pinker hatalmas csalódást okozva csak hatodik a nyolc lovat felvonultató Gr1-es futamban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése