2012. március 7., szerda

Hay List és még huszonkettő...

...avagy visszatérni látszik az ausztrál tulajdonosok futtatói kedve.

Hay List - fotó: heraldsun.com.au
Szombaton az ötödik kontinensen, két pályán, összesen három Gr1-es versenyt rendeznek.

Flemingtonban először a világ egyik legmagasabb díjazású sprintfutama, az 1 millió ausztrál dollárral honorált Newmarket Handicap "borzolja a kedélyeket". Az 1200 méteres viadal startjánál felsorakozik napjaink második legjobb sprintere Hay List (G. Schofield), akinek nem kevesebb mint huszonkét ellenféllel kell szembe néznie.

Megjegyzendő, hogy tavaly ugyanebben a futamban Black Caviarnak "mindössze" tizenegy vetélytársa akadt, de úgy látszik, a csodakanca pihenőre vonulásával egyidejűleg, visszatérni látszik az ausztrál tulajdonosok futtatói kedve is.

Az ellenfelek közül elsőként, az elmúlt kilenc futását megnyerő Rain Affair (J. Pride) emelhető ki, de ott lesz az indulók között a friss Oakleigh Plate győztes Woorim (D. Brown) is.

Izgalmas futamnak ígérkezik a 2000 méteres Australian Cup, ahol viszontláthatjuk a 2010-es Melbourne Cup hősét - és tavalyi negyedik helyezettjét - Americaint (S. Arnold).  A 7 éves mén felkészítését a franciák kiváló mestere, Alain De Royer-Dupre után, immáron ausztrál kollégája, David Hayes irányítja.

Americainhez hasonlóan Manighar (L. Nolen) is európai tréningben állt korábban, de a szürke herélt nemrég Peter Moody istállójában kötött ki. Manighar legutóbb második egy 1800 méteres Gr2-es versenyben, a most is induló Lucas Cranach (N. Rawiller) mögött, és az akkor harmadik Illo (K. McEvoy) előtt.

Az esélyesek névsora azonban, itt még nem ér véget, hiszen Southern Speed (C. Williams) révén, 2011 Caulfield Cup győztese is starthoz áll.

Ugyanezen idő tájt, néhány száz km-rel arrébb, a sidneyi Warwick Farmon Cox Plate nyertes Pinker Pinker (B. Shinn) pályára lépésre lesz a délután csúcspontja. A kanca a mérföldre kiírt Norton Stakesben száll küzdelembe nyolc rivális ellenében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése