2012. március 12., hétfő

Barzalona Angliába költözik

Silvestre De Sousa után, az ifjú francia lovas is a Godolphin csapatához szerződött. A Dubai World Cup-ot követően, Newmarket-be költözik.

fotó: Ali Haider

Mickael Barzalona alig töltötte be 20. életévét, máris a világ egyik legismertebb, s legsikeresebb versenyistállójához, a Godolphin-hoz szerződött. Akik figyelemmel követeik az Egyesült Arab Emirátusokban január óta zajló World Cup Carnival-t, láthatják, szinte nem múlik el hét, Barzalona siker nélkül.

A fiatal gall zsoké szerződtetésére azért került sor, mert a Godolphin istálló trénerei, Saeed bin Suroor és Mahmood Al Zarooni is megnövekedett lóállománnyal vág neki a 2012-es európai síkszezonnak.

A kontraktus értelmében Barzalona Franciaországból, a szigetországi Newmarket-be teszi át székhelyét, ahol Frankie Dettori, és a közelmúltban, szintén a királykék dresszesekhez aláíró Silvestre De Sousa csapattársa lesz.

Simon Crisford, a Godolphin istálló menedzsere, így kommentálta a történteket: "Óriási hír, hogy a világ egyik legtehetségesebb zsokéja csatlakozik hozzánk. Frankie-vel és Silvestre-vel egyetemben, ő is a Saeed Bin Suroor és Mahmood Al Zarooni által készített telivéreket fogja lovagolni."

Barzalona 2007. októberében lovagolt először versenyben a Saint cloud-i pályán. Első futamgyőzelmét 2008. május 3-án gyűjti be Fontainebleau-ben. 2009-ben Franciaország egyik vezető tréneréhez, Andre Fabre-hez került, s nagyjából ugyanezen idő tájt Olivier Peslier mögött a Wertheimer család második számú zsokéja lett.

Egy évvel ezelőtt a Godolphin hívószavára Dubai-ba utazik. A három hónapos meeting zárónapján Kwahlah-val Derby győzelmet arat. A Group 2-es futamban orrhosszal verik Master of Hounds-t, és a sokak által napjaink legjobb zsokéjának tartott Ryan Moore-t.

Az első Group 1-es diadal tavaly május 22-ig váratott magára, amikor is a Prix Saint-Alary futamát nyeri  Wavering nyergében. Két héttel később eddigi pályafutása legnagyobb sikerét ünnepli. Pour Moi-val emlékezetes finist követően, elsőként haladnak át az Angol Derby célvonalán.

Pour Moi-val az Epsom Derbyben - fotó: Zimbio

"Szeretnék köszönetet mondani a Wertheimer családnak, akik az elmúlt években támogattak és segítettek. Andre Fabre kiváló mentor. Közös győzelmünk az Epsom Derbyben nagyon különleges emlék. Sokkal tartozom neki." - mondta Mickael, majd így folytatta:

"Csodás lehetőség teljes munkaidőben a Godolphin-nak lovagolni. Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Frankie-vel és Silvestre-vel."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése