2012. február 8., szerda

Parádés mezőnyök

Következik az eddigi legerősebb versenynap

Így nyerte Dark Metter a 2000 Guineas felkészítő versenyét - fotó: dubairacingclub.com
Hat futammal - köztük három Group besorolású viadallal - holnap nyolcadik versenynapjához érkezik a meydan-i karnevál.

A 2000 Guineas (Gr3; 1600m; tapeta) a nap első kiemelt versenye, ahol a Dubai-ban két győzelemmel debütáló szingapúri Dark Matter (T. Durcan) a favorit. Ellene szól azonban a 4,5 fél kg-os korteher. Mögötte a két Godolphin-os ló, Rassam (L. Dettori) és Kinglet (M. Barzalona) tűnik jó esélynek, míg Mickdaam (C. Soumillon), Mehdi (K. Fallon) és Surfer (R. Mullen) meglepetést okozhat.

Kilenc lovat szólít startgépbe a szintén Gr3-as Firebreak Stakes (1600m, tapeta). Bold Silvano (C. Soumillon) emlékeim szerint a tavalyi World Cup egyik favoritja volt amíg meg nem sérült. A hosszú kihagyás ellenére a győzelemért küzdhet. Az aktuális forma alapján African Story (M. Bazalona) lehet majd a játékosok kedvence.

A nap főfutama az Al Maktoum Challege második felvonása (Gr2; 1900m; tapeta). A tizenegy indulóból négy telivért jegyez a Godolpin istálló. Név szerint: Prince Bishop (S. De Sousa), Dubai Prince (L. Dettori), Biondetti (M. Barzalona) és Pisco Sour (W. Buick). Közülük szinte bárki felérhet a dobogóra. Rajtuk kívül a korábbi O'Brien idomítás Master of Hounds (C. Soumillon) és Mendip (K. Fallon) is az első helyért csatázhat.

A versenynap 16 óra után 5 perccel startol. Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése