2012. február 10., péntek

Godolphin hegemónia

"Királykék" napot tartottak tegnap Dubai-ban. Hat viadalból négyet nyertek a Godolphin-osok.

Kinglet és az ünneplő Barzalona - fotó: dubairacingclub.com
Izgalmas versenyt hozott a nap első futama, amit Spring of Fame nyert, nyergében az ifjú Mikael Barzalona-val. Mögötte Jamr (P. Cosgrave) és Ottoman Empire (J. Spencer) a két dobogós.




Nem sokkal később dupláz Barzalona. Ezúttal Kinglet-tel nyeri a versenynap első kiemelt versenyét a 2000 Guineas-t. Kisebb meglepetésre Mickdaam (C. Soumillon), valamint Mehdi (K. Fallon) ér célba közvetlenül a győztes után. A favorit Dark Matter (T. Durcan) csak ötödik.




Az előző két futamhoz hasonlóan a harmadikat is egy Godolphin-os telivér, név szerint Songcraft (S. De Sousa) nyeri, minimális különbséggel az istállótárs Laajooj (L. Dettori) előtt. A "királykék" tarolásról  harmadik helyével Alkimos (K. Fallon) gondoskodott.




...és még mindig nem ért véget a Godolphin istálló szárnyalása. A negyedik verseny, azaz a Gr3-as Firebreak Stakes Sandagiyr sikerét hozta akit, az így duplázó Silvester De Sousa ült. Tamaathul (A. Ajtebi) a második, míg a favorit African Story (M. Barzalona) a harmadik.





A nap főfutamát, a Group 2-es besorolású Al Maktoum Challenge második "felvonását" Mendip (K. Fallon) nyerte. Érdekesség, hogy nemrég még Mendip is a Godolphin kötelékét erősítette, tegnap azonban már Sheikh Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum-nak szerzett örömet. Haatheq (R. Hills), illetve Master of Hounds (C. Soumillon) a két placc.




Az utolsó versenyben jött a már-már szokásosnak tekinthető De Kock siker. Mutahadee (C. Soumillon) elképesztő stílusban nyerte az 1800 méteres megmérettetést. Az istállótárs Anaerobio (P. Cosgrave) is jól fut, ő a második.




A versenynap hőse egyértelműen Saeed Bin Suroor, aki négy nyerőt (Spring of Fame,  Songcraft, Sandagiyr, Mendip) vezethetett vissza a winner's circle-be.

Folytatás jövőhéten, amikor egymást követő két napon (csütörtökön és pénteken) is versenyeket rendeznek az Emirátusokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése