2012. február 6., hétfő

Joy and Fun nyerte a Speed Series második felvonását

Letty 9. St. Moritz-ban

A verseny befutója - fotó: hkjc.com
Joy and Fun (B. Doyle) sikerével zárult a Chairman's Sprint Prize tegnap Hongkongban. A 9 éves herélt pályafutása első Group 1-es diadalát aratta. Derek Cruz idomítottja mögött a HK Sprint győztese Lucky Nine (B. Prebble) ért célba. A dobogó legalsó fokára kisebb meglepetésre az outsider Sunny King (T. Clark) "állhatott fel". Az 1200 méteres távot 1:08.98-as időben teljesítette Joy and Fun.

A HK Speed Series első felvonását nyerő Eagle Regiment (O. Doleuze) kilencedik, míg a korábbi sprintsztár Sacred Kingdom (G. Mosse) utolsó előtti a tizenkét lovat felvonultató mezőnyben. Az utóbbi idők kudarcai alapján nem lennék meglepve, ha az öreg Sacred lassan "nyugovóra" térne.




Na, de térjünk vissza a győzteshez. Az Új-Zélandon tenyésztett Joy and Fun március 31-én visszatér korábbi nagy sikere helyszínére, Dubai-ba. A Cullen ivadék 2010. kora tavaszán már megnyerte az akkor még Gr3-as besorolású (és 1200 méteren megrendezett) Al Quoz Sprintet Meydan-ben. Nagyon reménykedem, hogy Joy and Fun-hoz hasonlóan, sok más hongkongi vágtázót elrepítenek majd Dubai-ba.

Tegnap mi magyarok Letty futása miatt is izgulhattunk. Az ötéves kanca a svájci White Turf meetingen vendégszerepelt, ahol francia, német, angol és helybéli lovak vártak rá (szám szerint tizenegyen). Klimscha Albert lova végül kilencedik helyen ért célba jócskán lemaradva a nyerő mögött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése