2012. február 13., hétfő

Black Caviartól függ Hay List visszatérése

A 2011-es év második legmagasabbra értékelt sprintere hosszú lábadozást követően újra fitt és egészséges.

Hay List már készen áll, a tulajdonosok ellenben tétovának tűnnek. - fotó: heraldsun.com.au

Eddig úgy tűnt semmi akadálya annak, hogy a 7 éves herélt ott legyen a Global Sprint Challenge idei első versenyében, a most szombaton sorra kerülő Lightning Stakes-ben, de Black Caviar eseteleges indulása késleltetheti Hay List visszatérését.

Hay List társtulajdonosa, Peter Devenport elmondta, nem félnek Black Caviar-tól, de a józan ész azt diktálja, amennyiben a kanca starthoz áll szombaton, ők várnak még egy hetet lovukkal.

"Meglepődtem Moody szavain." - nyilatkozta Devenport, majd így folytatta: "Reggel átbeszéltük a dolgokat, s abban maradtunk, készítünk egy B-tervet is. Figyelembe kell vennünk kivel állunk szemben, és amint Peter Moody meghozza a döntést, mi annak megfelelően fogunk cselekedni. Remélhetőleg még a hét elején dűlőre jut, de mint tudjuk a végső határidő szombat reggel 7:30."

Amennyiben napjaink legfényesebben tündöklő csillaga, Black Caviar valóban starthoz áll szombaton az 1000 méteres Group 1-es megmérettetésben, Hay List visszatérése egy hetet csúszhat. Az említett B-terv szerint John McNair idomítottja, a szintén Group 1-es besorolású Oakleigh Plate-ben (1100m) léphet ismét a zöld gyepre, ahol a szakma másik nagyágyúja, Sepoy vár rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése