2012. február 23., csütörtök

A "Kaviár" lekerült a menüről, de a választék így is bőséges

Az élet nem áll meg...

King Mufhasa - fotó: heraldsun.com.au
A nemzetközi galopp követőinek szombaton megint csak Ausztráliára lesz érdemes figyelniük, azon belül is elsősorban a caulfield-i pályára, ahol kilenc futamos versenynapot rendeznek. A programot három Group 1-es összecsapás színesíti, közülük is kiemelkedik Sepoy (K. McEvoy) futama. A sárga mén neve mellett eddig tizenegy futás, s tíz győzelem látható, de könnyen elképzelhető, hogy az 1100 méteres Oakleigh Plate-ben ismét kapitulálni kényszerül a nagyszerű sprinter. Peter Snowden idomítottjának ugyanis mindamellett, hogy tizenhét ellenfele lesz, még topsúlyt is kell cipelnie.

A hét közepén bombaként robbant hír, miszerint Black Caviar két hónapos pihenőre vonul, így kihagyva többek a Futurity Stakes-t és a Dubai Golden Shaheen futamát. Az élet azonban nem áll meg, nélküle is lefutják az 1400 méteres Futurity-t. A nyolcszoros Gr1 győztes King Mufhasa (N. Rawiller) és a Cox Plate tavalyi győztese Pinker Pinker (C. Williams) számít a legjobb sansznak a tizenegy telivért felvonultató mezőnyben.

A nap harmadik Gr1-es versenye a Blue Diamond Stakes lesz. A csikók számára kiírt, 600 ezer ausztrál dollárral dotált megmérettetés az Oakleigh Plate-hez hasonlóan, mamutmezőnyt hív a startgépbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése