2012. február 18., szombat

Nemzetközi krónika - Black Caviar 19. sikere

De Kock tarolás Dubai-ban

fotó: dailytelegraph.com.au

Időrendi sorrendben visszafelé haladva nézzük a héten eddig történteket:

Black Caviar (L. Nolen) továbbra is verhetetlen. A ma kora reggeli Lightning Stakes-ben, amely egyben a Global Sprint Challenge ez évi kiírásának első verseny is volt, immáron pályafutása 19. sikerét aratta a csodakanca, akit a vártnál nagyobb küzdelemre kényszerített a második helyen célba érő Hay List (G. Schofield). Az 55:53-as lefutási idő legalábbis erről árulkodik. Ez az időeredmény mindössze 3 századdal marad el a flemington-i 1000 méteres pályarekordtól.




Ezek után kíváncsian várjuk az Ausztráliából érkező híreket. Vajon tényleg starthoz áll-e Black Caviar a következő szombaton esedékes Futurity Stakes-ben? 

Valamivel korábban a Dubai-ba készülő Helmet (K. McEvoy) is pályára lépett, de a sárga mén kasszafavoritként csalódást keltő 5. a Gr3-as Hayes Stakes-ben.

Meydan-ben egymást követő két napon (csütörtökön és pénteken is) versenyeket futottak. A tegnapi főfutamot, azaz a kancák számára kiírt Group 2-es Balanchine-t Mahbooba (C. Soumillon) nyerte First City (R. Ffrench) előtt, visszavágva ezzel a január 20-i orrhosszas vereségért. Reem (K. Shea) harmadik helyezése papírforma hármasbefutót eredményezett. A győztes Galileo ivadék trénere, Mike De Kock a futamot követően elmondta, a kanca március 31-én az 5 millió dollár összdíjazású, 2400 méteres Dubai Sheema Classic-ban fog futni, de előtte a hasonló távú City of Gold vár még rá (március 10. - "Szuper Szombat").




Csütörtökön kisebb-nagyobb meglepetésre egy másik De Kock idomítás Viscount Nelson (K. Shea) nyerte a leginkább várt versenyt, a szintén Gr2-es Al Fahidi Fort-ot. Alsaabil (R. Hills) a második, míg az előzetesen favoritként számon tartott Master of Hounds (C. Soumillon) lett a harmadik. Utóbbi trénere is De Kock mester.




A karnevál február 23-án folytatódik, de a galoppvilág szerelmeseinek nem kell olyan sokat várniuk, ha kitűnő futamokat szeretnének látni, hiszen holnap Hongkongban és Japánban is kiemelt versenyeket rendeznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése