2012. február 16., csütörtök

Egy hét elteltével újra pályán a "Fekete Kaviár"

Útjára indul a Global Sprint Challenge 2012-es kiírása

fotó: racingvictoria.net.au
Ausztrália Black Caviar lázban ég. Egy héttel azután, hogy a csodakanca könnyed győzelmet aratott az 1400 méteres C. F. Orr Stakes-ben, most szombaton ismét startgépbe áll. A Group 1-es Lightning Stakes-ben nyolc ellenfél vár Peter Moody idomítottjára. A verseny egyeben a Global Sprint Challenge sorozat ez évi kiírásának első állomása.

Jelen állás szerint a vetélytársak között ott lesz a 7 éves herélt Hay List (G. Schofield), annak ellenére, hogy a hét közepén az egyik társtulajdonos, Peter Devenport azt nyilatkozta, amennyiben Black Caviar (L. Nolen) indul a szombati 1000 méteres viadalon, ők egy héttel elhalasztják a hosszúra nyúlt kényszerpihenőből visszatérő lovuk versenyeztetését.

Hay List mellett a legkisebb súlyt cipelő Foxwedge (N. Rawiller) és Lone Rock (G. Bloss) csatázhat még a dobogó alsóbb fokaiért.

Amint arról már korábban beszámoltuk, ezen a hétvégén nem csak Black Caviar miatt érdemes az ötödik kontinensre figyelni, ugyanis a flemington-i versenynap egyik keretfutamában, a Group 3-as Hayes Stakes-ben (1410m) pályára lép egy másik ausztrál sztárvágtázó Helmet (K. McEvoy) is. A Peter Snowden által trenírozott sárga ménnek (minden bizonnyal) ez lesz pályafutása utolsó ausztráliai megmérettetése, amely után előbb Dubai-ban, majd azt követően Európában fog versenyezni. 

S zárásként, ha már a Global Sprint Challenge sorozatot említettem, nézzük az idei változásokat. Az első és legfontosabb, hogy 2012-től bekerült a programba a Dubai Golden Shaheen (Gr1; 1200m; tapeta) futama, így immáron hat különböző országot érint a sorozat. A másik újdonság, az 1 millió dolláros bónuszrendszer. Ezt az a telivér nyerheti el, aki három országban is diadalmaskodni tud a sorozat valamely állomásán, de ez esetben a hazai pályákat nem veszik figyelembe. Az 1 millió dolláros összeget, 75-25 százalék arányban osztják szét a ló tulajdonosa(i), illetve annak trénere között.

Global Sprint Challenge 2012

Február 18.
Lightning Stakes (G1) - Ausztrália, Flemington

Március 25.
Takamatsunomiya Kinen (G1) - Japán, Chuyko

Március 31.
Dubai Golden Shaheen (G1) - Egyesült Arab Emirátusok, Meydan

Május 20.
International Sprint (G1) - Szingapúr, Kranji

Június 19.
King’s Stand Stakes (G1) - Anglia, Royal Ascot

Június 23.
Diamond Jubilee Stakes (G1) - Anglia, Royal Ascot

Július 14.
July Cup (G1) - Anglia, Newmarket

Szeptember 30.
Sprinters Stakes (G1) - Japán, Nakayama

November 10.
Patinack Farm Classic (G1) - Ausztrália, Flemington

December 9.
HK Sprint (G1) - Hong Kong, Sha Tin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése