2012. február 15., szerda

Dupla dózis

Két versenynappal, és 13 futammal folytatódik a Dubai World Cup Carnival

First City (balra) és Mahbooba a Cape Verdi után ismét összecsap. - fotó: dubairacingclub.com

Csütörtökön a Group 2-es Al Fahidi Fort a napi főfutam. Az 1600 méteres gyeppályás viadalban 13 telivér áll startgépbe, s így első ránézésre azt kell mondjam, a végső győztes neve gyakorlatilag megtippelhetetlen. Talán Master of Hounds (C. Soumillon) és a szingapúri színeket képviselő Always Certain (V. Duric) emelhető ki. Utóbbi október 23-án Gr1-es versenyt nyert Kranji-ban 200 méterrel hosszabb távon. Négy indulót ad Sheikh Hamdan Bin Rashid Al Maktoum, köztük a futam címvédőjét Derbaas-t (T. O'Shea). A Godolphin istálló három loval képviselteti magát. A királykék dresszesek legjobb sansza Rio De La Plata (L. Dettori). Végül, de nem utolsó sorban a fiatal Marco Botti idomítottjára hívnám fel a figyelmet. Az Olaszországban tenyésztett Marcet debütáló versenyében harmadik a hasonló besorolású Al Rashidiya-ban. Nyergében akkor Mirco Demuro kuporgott, most Ryan Moore-ra vár a feladat, hogy újabb örömteli pillanatokat szerezzen a tulajdonosoknak.

Pénteken a kancáké a főszerep a szintén Gr2-es Balanchine-ban (1800m; gyep). Itt tíz indulót találunk, de sokkal egyszerűbbnek tűnik a fogadók helyzete, mivel Mahbooba (C. Soumillon) és First City (R. Ffrench) minden tekintetben vetélytársaik fölé nő. A két telivér január 20-án egy emlékezetes versenyben már összemérte erejét, s akkor First City meglepetésre minimális különbséggel jobbnak bizonyult. A Godolphin istálló Dysphonia (L. Dettori) révén érdekelt. Az ausztrál kanca még soha nem futott Meydan-ben, de a hendikepperek közvetlenül Mahbooba mögé értékelték. Az említett hármason kívül Reem (K. Shea) szólhat még bele a dobogóért küzdők csatározásába.

Holnap magyar idő szerint 15:30-kor rajtol a versenynap, míg pénteken már délben startgépbe szólítják az első futam indulóit. Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése