2012. február 4., szombat

Dubai, Hongkong és Svájc - Letty a White Turfon indul

Gamilati nyerte az 1000 Guineas-t Meydan-ben

fotó: hkjc.com
Kezdjük először a Dubai-ban tegnap történtekkel:

Két gyeppályás futammal indult a versenynap Meydan-ben. Mind a kettőt Ali Rashid Al Raihe idomítottjai nyerték. Az elsőben Maraheb (R. Ffrench), míg a másodikban Factory Time (S. De Sousa) ért legkorábban haza.







A harmadik futamban a hároméves kancáké volt a főszerep, hiszen következett az 1000 Guineas, ahol a papírformának megfelelően a két Godolphin-os ló, Gamilati (L. Dettori) és Pimpernal (M. Barzalona) végzett az élen.




A rövidebbik sprintfutamban Monsieur Joe (W. Buick) győzött Inxile (A. Nicholls) előtt 58.51-es lefutási időben.




Európai győzelmet hozott a Group 3-as Al Shindagha Sprint. Hitchens (S. de Sousa) a nyerő. Mögötte Krypton Factor (K. Fallon), illetve Alo Pura (W. Buick) a két dobogós. Captain Obvious (O. Chavez) csak negyedik. A futam krónikájához tartozik, hogy az egyik favoritot, nevezetesen Addictive Dream-et lejelentették.




Az utolsóban 2810 méteren versengtek a telivérek. A versenyt Fox Hunt (L. Dettori) nyerte magabiztosan.




A karnevál február 9-én (csütörtökön) folytatódik az eddigi legerősebb versenynappal, amikor már három Group besorolású futam vár ránk. Jön az Al Maktoum Challenge második része és a 2000 Guineas-t is ekkor futják.

Az elmúlt vasárnaphoz hasonlóan holnap ismét Hongkongra érdemes figyelni, ahol második felvonásához érkezik a helyi sprinterek vetélkedése (HK Speed Series). A Group 1-es Chairman's Sprint-ben (1200m) tizenkét pompás lovat láthatunk majd (szinte mindenki starthoz áll, aki számít ebben a kategóriában). A fogadóirodáknál az első kör (Centenary Sprint Cup) nyertese Eagle Regiment (O. Doleuze - a fenti képen középen) képviseli a legjobb esélyt. A futam magyar idő szerint 9:35-kor startol.

Hogy ne csak a sprinterekről szóljon a vasárnapunk, arról Klimscha Alberték lova Letty gondoskodhat. Az ötéves kanca holnap Svájcban, a híres St. moritz-i tó befagyott felületén versenyez majd a White Turfon. A kis sárga egy 20 ezer frank összdíjazású 1800 méteres viadalon indul tizenegy ló ellenében. Letty-t az olasz Nicol Polli üli. Start 14:15-kor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése