2012. február 24., péntek

"Királykék" siker az Emirátusok Kancadíjában

Hanagan váltja a visszavonuló Richard Hills-t

Így ünnepelt Barzalona Falls of Lora nyergében - fotó: dubairacingclub.com
Tegnap hat szemet gyönyörködtető versennyel folytatódott a Dubai Wold Cup Carnival. Az első futamot Capponi (L. Dettori) nyerte. Mahmood Al Zarooni idomítottja magabiztos, 3 hosszas sikert aratott.




A második verseny Jamr (P. Cosgrave) győzelmét hozta. A 4 éves mén már harmadik versenyét nyerte az idei karneválon, és emellett egy második helyezés is látható a neve mellett.




A Listed besorolású Meydan Classic-ban rövid fejhosszal Burano volt a nyerő. Nyergében Dettori, aki ezzel dupláz.




Nem sokkal később következett nap főfutama, azaz az Emirátusok Kancadíja. A Gr3-as versenyt a másodfavorit Falls of Lora (M. Barzalona) nyerte 2 és 3/4 hosszal. Mary Fildes (J. Doyle) második helyezése egyértelműen a meglepetés kategóriába sorolandó, míg Alsindi (R. Ffrench) "bronzérmére" lehetett számítani. A játékosok kedvence, Pimpernal (L. Dettori) utolsó előtti. A győztes kanca trénere itt is Al Zarooni.




Az 1000 méteres sprintben Nocturnal Affair a nyerő, így Ryan Moore is "beköszönt". Monsieur Joe (W. Buick) legutóbbi győzelme után most második. A futamban újra pályára lépett a King's Stand Stakes tavalyi győztese Prohibit (J. Crowley), akit a Prix de l'Abbey óta nem láthattunk. Robert Cowell trenírozottja elsőre negyedik helyen végzett.




A nap utolsó futamában City Style (M. Barzalona) bizonyult a legjobbnak. Az ifjú Barzalona ezzel második versenyét nyerte, míg Al Zarooni mester harmadik győzelmének örülhetett a nap folyamán.




A karnevál jövőhéten már az utolsó hónapjába lép. Legközelebb ugyanis március 1-én (csütörtökön) rendeznek versenyeket a meydan-i szuperkomplexumban, amikor is a hosszútávú Nad Al Sheba Trophy, és a mérföldes Zabeel Mile jelenti majd a legfőbb látnivalót.

Zárásként néhány érdekes hír Dubai-ból:

A mostanság ihletett formában lovagló Silvester De Sousa egy éves szerződést kötött a Godolphin istállóval, így 2012-ben a királykék (vélhetően) második számú zsokéja lesz. A Brazíliában született zsoké szerződtetésének Ahmed Ajtebi ihatja meg a levét...

A héten látott napvilágot a hír, miszerint Richard Hills a meydan-i meeting végeztével befejezi pályafutását. Sheikh Hamdan Bin Rashid Al Maktoum első lovasa 33 évig kuporgott a nyeregben. Friss információ szerint az elmúlt két esztendő angol zsokésampionja, Paul Hanagan kerül a 49 éves Hills helyére.

Richard Hills (balra) és utódja Paul Hanagan - fotó: jockeysroom.com és blog.victorchandler.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése