2012. február 21., kedd

Gamilatival az európai szezonra tartalékolnak

Csütörtökön az Emirátusok Kancadíját futják Meydan-ben - erről bővebben holnap olvashatnak - de azt már biztosan tudjuk, hogy a felkészítő versenyek győztese, Gamilati nem lesz ott a klasszikus futam startjánál.

fotó: godolphin.com
A döntés kapcsán Simon Crisford, a Godolphin istálló menedzsere nyilatkozott: "Pályafutása ezen szakaszában nem kívánjuk mérföldnél hosszabb távon versenyeztetni, ezért nem indul az Oaks-ban. Megvárjuk vele az európai szezon kezdetét, ahol vagy az Angol 1000 Guineas, vagy egy héttel később a franciák hasonló versenye vár majd rá. Hogy melyik futamban áll starthoz, az a pálya állapotától függ, ugyanis nem kedveli a puha talajt."

Mahmood Al Zarooni idomítottja 2 évesen négyszer állt starthoz Angliában. Két második helyezést követően, a newmarket-i Cherry Hinton Stakes-ben (Gr2) búcsúzott a nyeretlenek táborától, amit egy csalódást keltő utolsó pozíció követett a szintén kancacsikók számára kiírt Lowther Stakes-ben (Gr2).




A Bernardini ivadék négy hónapos pihenőt követően, az idei szezont Dubai-ban kezdte. Az 1400 méteres Trialban magabiztos, majd három hosszas sikert arat.




A 200 méterrel hosszabb 1000 Guineas-ben még erre is rátesz. Több mint öt hosszal veri az istállótársat, Pimpernal-t.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése