2011. szeptember 25., vasárnap

Viva la France

Cambridgeshire meeting 2011


fotó: skysports.com
A Joel Stakes-ben az a Ransom Note (M. Hills) a nyerő, aki utolsó versenyében 19 hosszal lemaradva lett ötödik Cirrus Des Aigles mögött Franciaországban. A négyéves amerikai tenyésztés mögött a favoritok. Premio Loco (G. Baker) az "ezüstérmes", míg a Godolphin-os Poet's Voice (L. Dettori) a harmadik. 

Nem várt izgalmat követően megőrizte veretlenségét Lyric of Light (L. Dettori) a Fillies' Mile-ban. Mahmood al Zarooni idomítottja fejhosszal verte a második helyen célba érő Samitar-t (J. Spencer). Fallen for You (W. Buick) csalódást keltő ötödik.

Ami sikerült Lyric of Light-nak az nem jött össze Best Terms-nek (R. Hughes) a Cheveley Park Stakes-ben. Az eleddig szintén veretlen Exceed and Excel ivadék csak ötödik. A futamot a másodfavorit, Lightening Pearl (J. Murtagh) nyerte Sunday Times (W. Buick) és Angels will Falls (R. Winston) előtt.

"Viva la France" - harsogta a Racing UK kommentátora a Sun Chariot Stakes-t követően, de azt gondolom a versenyt megnyerő Sahpresa (C-P. Lemaire- a fenti képen) minden dicséretet megérdemel. Az immáron hatéves kanca ugyanis ezzel a győzelemmel történelmi tettet hajtott végre. Egymást követő harmadik évben aratott sikert a patinás futamban. Mindemellett ő az első ló akinek összejött a tripla. Chachamaidee (I. Mongan) és az outsider Strawberrydaiquiri (M. Dwyer) a két placc. Alanza (J. Murtagh) hatodik, Together (C. O'Donoghue) hetedik, míg Timepiece (T. Queally) utolsó.

Milánóban Christophe Soumillon támogatása mellett Dick Turpin nyerte a Premio Vittorio Di Capua-t (Gr1). A szintén Angliából érkezett Cityscape (S. Drowne) rövid fejhosszal csúszott le a győzelemről.



A versenynap során starthoz állt hazánk egyik legjobb lova, Quissisana (N. Murru). A Gr3-as Premio Segio Cumani futamában utolsó a négyéves kanca.



Ma délután még Németországra érdemes figyelni, ahol a kölni versenypályán lefutásra kerül a Preis von Europa 2011-es kiírása. A hat lovas minimezőnyben Earl of Tinsdal (E. Pedroza) a favorit, de Ibiceno (A. de Vries), illetve Saltas (A. Starke) végső sikere szintén könnyedén elképzelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése