2011. szeptember 20., kedd

Nemzetközi rövidhírek

Fókuszban: Rocket Man, Americain és Workforce


fotó: sportingpost.co.za
Szombat este megérkezett Japánba Rocket Man (a fenti képen). A hatéves klasszis az október 2-i Spinters Stakes-re (Gd1) készül.

"A legfontosabb, hogy jól eszik, és a súlya is megfelelő. Hétfő reggel 479 kg-mal mérlegelt, ami szinte tökéletes." - mondta a Rocket Man-t felkészítő Patrick Shaw.

Az elmúlt esztendőben Melbourne Cup-ot nyert Americain újból Ausztráliában próbál szerencsét. Alain de Royer Dupre idomítottját egyaránt állva hagyták a Caulfiled Cup-ban (Gr1; okt. 15.), illetve az egy héttel később lefutásra kerülő Cox Plate-ben (Gr1).

Tegnap Ryan Moore-ról ejtettem Önöknek néhány szót. Ma az idén kétszeres Group 1 nyerővé avanzsált Hayley Turner állapotáról számolnék be. Az ifjú lovashölgy az elmúlt hónapban törte el bal bokáját miután leesett lováról. Moore-ral ellentétben azonban, Turner 2011-ben már nem indulhat versenyben, erről saját maga számolt be weboldalán.

Zárásként némi jó hír az Prix de l'Arc de Triomphe kapcsán. Úgy tűnik rendben zajlik a tavalyi Epsom Derby és Arc győztes Workforce felkészítése. A négyéves mén Ryan Moore-ral a nyergében ma reggel 1800 méteren gyakorolt a sandown-i versenypályán a két istállótárs, Confront és Dux Scholar társaságában. 

"A jó kondiban lévő Dux megizzasztotta kicsit, de ez volt a célunk." - nyilatkozta Sir Michael Stoute, Workforce trénere utalva arra, hogy idomítottja még közel sincs tökéletes formában, de összességében elégedett a látottakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése