2011. szeptember 1., csütörtök

Káprázatos szombat

Angliában egy, míg az íreknél két Gr-1 a terítéken.


fotó: sportinglife.com
Kezdjük az írekkel. Nyolc csodás kanca a Matron Stakes-ben. Misty for Me (J. Heffernan) a favorit. Véleményem szerint Galileo hároméves lánya távja ellen fut, bár hozzáteszem korábban két Group 1-et nyert már mérföldre. A Rarcing Post-nál O'Brien mester másik lova Together (C. O'Donoghue) Misty for Me első számú kihívója. A szintén Galileo-tól született kanca legutóbb csak ötödik az ascot-i Coronation Stakes-ben, de ezt megelőzően egyaránt második az angol, és az ír 1000 Guineas-ben. Emulous (P. Smullen) révén Abdullah herceg is képviselteti magát a futamban. Lova két Group 3-as sikert követően próbálkozik a legfelsőbb kategóriában. Győzelme könnyen elképzelhető, de a többi indulót sem írhatjuk le könnyedén.

Egy órával később az Irish Champion Stakes-ben pályán a világ egyik legjobbja, a hétszeres Gr-1 győztes So You Think (J. Heffernan - a fenti képen). S, ha ő a pályán akkor már megszokhattuk, alig akad olyan futtató, aki lovat indítana ellene. Mindössze öt ellenfél a "Gép" neve mellett. Az idén kissé hányattatott sorsú Snow Fairy (L. Dettori) lehet rá a legveszélyesebb, bár erősen kétlem, hogy a kanca két hossznál közelebb kerülne a High Chaparral ivadékhoz. Recital (C. O'Donghue), Roderic O'Connor (J. O'Brien) és Famous Name (P. Smullen) küzdhetnek a dobogóért.

Angliában a rövidtávú vágtázóké a főszerep. Haydock Park látja vendégül az európai sprintelit krémjét. A tizenhat lovas startlista önmagáért beszél. Aligha találunk ennél erősebb mezőnyt ma az öreg kontinensen. Egy nagy hiányzóról így is beszámolhatok. James Fanshave idomítottja, Deacon Blues sajnos nem lesz ott a rajtgépben. A tréner nyilatkozatából annyi tudhattunk meg, hogy DB kissé nyomottan mozgott szerda reggel, így a négyéves ménnel inkább kihagyják az 1207 méteres Sprint Cup-ot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése