2011. szeptember 23., péntek

Cambridgeshire Meeting 2011

Csütörtöktől kezdve három napon keresztül Angliára, azon belül is Newmarket-re figyelnek a nemzetközi galoppsport szerelmesei, hiszen elindult a Cambridgeshire Meeting 2011-es felvonása.


fotó. irishracing.com
A találkozó során hét kiemelt versenynek lehetünk szemtanúi, ezekből emelnék ki néhányat Önöknek.

Tegnap még valamivel szerényebb volt a "felhozatal", ma viszont a Joel Stakes-szel (Gr2; 1609 méter) és az idősebb lovakkal valóban megkezdődik a meeting. Az utolsó futások alapján Premio Loco (G. Baker) a legjobb sansz. Győzelme kb. háromszoros pénzt érne. Az indulók között találjuk a szebb napokat látott Poet's Voice-t (L. Dettori). A Godolphin-os mén az elmúlt esztendőben Gr1-ben is sikeres volt, idén azonban egy futást leszámítva mélyen valódi tudása alatt teljesít. Librano (R. Hughes) és Tazahum (R. Hills) szólhat még bele a győzelemért folyó csatába.


A pénteki nap legmagasabban jegyzett futama, a Shadwell Fillies' Mile (Gr1; 1609 méter). Amint az a verseny nevében is benne van, főszerepben a kétéves kancákkal. A Racing Post véleményezettjei Lyric of Light (L. Dettori) és Fallen for You (W. Buick). A két telivér szeptember 9-én már megmérkőzött egymással. Akkor Dettori-ék nyakhosszal előbb értek célt a May Hill Stakes-ben (Gr2).

Szombaton még mindig a kancacsikók a porondon a Cheveley Park Stakes-ben (Gr1; 1207 méter). Ezt a futamot lehetőség szerint senki ne hagyja ki, ugyanis pályára lép az évjárat egyik legjobb lova, az eleddig veretlen Hannon idomítás, Best Terms (R. Hughes).

Végül, de nem utolsó sorban a Sun Chariot Stakes-ről (Gr1; 1609) ejtenék pár szót. minden kétséget kizáróan ez a futam tekinthető a hétvége csúcspontjának. Parádés mezőny Timepiece-szel (T. Queally), Chachamaidee-vel (I. Mongan), Together-rel (C. O'Donoghue), a címvédő Sahpresa-val (C-P. Lemaire), vagy éppenséggel a favorit Alanza-val (J. Murtagh - a fenti kép baloldalán).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése