2011. szeptember 11., vasárnap

Meglepetés Angliában, angol söprés Írországban

St Legerek krónikája

fotó: chron.com
Angliában tegnap véget a négy napos Leger meeting, s az íreknél is lefutották a klasszikus futamot, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen jó néhány érdekes versenyt rendeztek a szombati napot megelőzően.

Csütörtökön a favorit Alanza (J. Murtagh) szállította John Oxx mester idei első angol kiemelt győzelmét. Dever Dream (E. Ahern) nyakhosszas második, míg Chachamaidee (T. Queally) fejhosszas harmadik a Sceptre Stakes-ben.

A szintén kancák számára kiírt Park Hill Stakes-ben Meeznah (L. Dettori) magabiztosan verte a játékosok kedvencét Set to Music-ot (J. Spencer) és Polly's Mark-ot (R. Hughes).

Pénteken Saddler's Rock (N. McCullagh) sikerével zárult az extra hosszú Doncaster Cup. A kasszafavorit Opinion Poll (L. Dettori) jól futott, de ez ezúttal csak a második hely megszerzéséhez volt elég. Motrice (P. Hanagan) a harmadik. A nyerő ló trénere, ismét John Oxx, aki tehát a csütörtöki Gr3-as győzelem után, egy kategóriával feljebb is behúzott egy kiemelt versenyt.

Kisebb meglepetésre Masked Marvel (W. Buick - a fenti képen) nyerte a tegnapi St. Legert. Michael Owen lova, Brown Panther (K. Fallon) a második. A sokak által előre várt Sea Moon (O. Peslier) csak harmadik, míg Blue Bunting (L. Dettori) csúfos hatodik. Az ifjú zsoké William Buick dupláz, ugyanis 2010-ben is ő nyerte a futamot Artic Cosmos nyergében.




Írországban Aidan O'Brien idomítottja Power (S. Heffernan) korrigál a National Stakes-ben. Dragon Pulse (F. Berry) második helyezése papírforma befutási sorrendet eredményez. A harmadik helyen szintén egy O'Brien ló, David Livingston (P. Smullen). Az előzetesen esélyesként számon tartott Talwar (J. Fortune) utolsó.




Angol hármasbefutó az írek St. Legereben. Az első helyért küzdők között a célfotó sem tud dönteni. Jukebox Jury (J. Murtagh) és Duncan (E. Ahern) egyszerre a célban. Red Cadeaux (T. McLaughlin) harmadik helyezése egyben azt is jelenti, hogy nincs ír ló a placcon sem. Jogosan kérdezhetnék: Mi történt Fame and Glory-val (J. Spencer)? Az ötéves mén 23 (!) hosszal később a célban, mint a nyerő páros.




A hétvége egyértelmű hőse az idomár, John Gosden (a lenti képen), aki ritkán látható bravúrt hajtott végre. Na, de mit is? Nos, behúzta az angol és az ír St. Leger-t, hisz Masked Marvel és a holtversenyes Duncan egyaránt az ő istállójában pallérozódik.

fotó: telegraph.co.uk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése