2011. szeptember 8., csütörtök

St. Leger meeting - Anglia

Jön a hármaskorona utolsó ága.


fotó: betting.stanjames.com
Szeptember 7-e és 10-e között az angol St. Leger meeting kéri a figyelmünket. A Doncaster-ben megrendezésre kerülő négy napos találkozó során egy Group 1-es, hat Gr2-es, és egy Gr3-as versenyt futnak. Ezekből szemezgetek önöknek.

Az első napon (azaz tegnap) a kétéves és idősebb lovak számára kiírt megközelítőleg 1000 méteres Scarbrough Stakes (Listed) jelentette a legfőbb versenyt. Humidor (L. Dettori) ért elsőként célt, Dinkum Diamond (D. O'Neill) és Mediplomat apai féltestvére, Medicean Man (R. Hughes) előtt. Lefutási idő: 00:59,48 mp.

Ma a Gr3-as Sceptre Stakes-re, és az egy kategóriával feljebbi Park Hill Stakes-re szegeződik minden szem az angol pályán. Mindkét futamban csak a gyengébbik nem képviselői vehetnek részt. Kezdjük előbbivel, az 1400 méteres Sceptre-vel. Nincsenek könnyű helyzetben a fogadók, hiszen hat-hét ló is jó eséllyel pályázik a végső sikerre. A Racing Post-nál az Írországból érkező Alanza (J. Murtagh) neve mellett a legrövidebb oddsz. Győzelme jelenleg háromszoros pénzt fizetne. Sir Henry Cecil idomítottja Chachamaidee (T. Queally) a másodfavorit. Footstepsinthesand négyéves lánya a Royal Ascot-on második volt a patinás Windsor Forest Stakes-ben, majd ez követően egy a mostani versennyel megegyező távú Group 3-as futamot abszolvált könnyedén. Rajtuk kívül Dever Dream (E. Ahern), Jacqueline Quest (R. Hughes), Seta (K. Fallon) és az új kézben induló Rimth (L. Dettori) szólhat bele a küzdelembe.

Egy órával később heten vágnak neki a 3000 méter közeli Park Hill Stakes-nek, ahol II. Erzsébet angol királynő lova, Set to Music (J. Spencer) a favorit. A bukmékerek véleménye szerint Meeznah (L. Dettori) és Sense of Purpose (P. Smullen) a hároméves kanca kihívói. Cracking Lass (P. Hanagan), Polly's Mark (R. Huhges), illetve Spin (C. O'Donoghue) okozhat meglepetést.

Holnap a szintén Gr2-es besorolású 3621 méteren lefutásra kerülő Doncaster Cup a napi főfutam. Könnyű a dolgom, hiszen aligha elképzelhető, hogy a bombaformába lendült Godolphin-os Opinion Poll-t (L. Dettori - a lenti képen jobbra) hét ellenfele közül bárki is megszorongatná. Jómagam Bergo-t (G. Baker) várom még előre, míg a szaklapok a Tactician (E. Ahern), Motrice (P. Hanagan), valamint Saddler's Rock (N. McCullagh) alkotta trióban látja a lehetséges placcokat.




fotó: guardian.co.uk
A szombati zárónapon jön a meeting csúcspontja, a hármaskorona harmadik ága, azaz a St. Leger (Gr1; 2937 méter). E futam kapcsán mindenki Sea Moon-tól várja a legjobb futást, akinek nyergében, az  egyenesen Franciaországból érkező krekk zsokét, Olivier Peslier-t láthatja a közönség. A Godolphin istálló három lovat nevezett a versenyre. Közülük a háromszoros Group 1 nyerő kanca, Blue Bunting (L. Dettori - címlapfotón) emelhető ki. Census (R. Hughes), vagy a legutóbb tőle csak fejhosszal kikapó Masked Marvell (W. Buick) kimondottan jó formák után áll starthoz, de abban is biztosak lehetünk, hogy Michael Owen lova, Brown Panther (K. Fallon), illetve a Ballydoyle-os Seville (J. O'Brien) sem "feltartott patával" száll küzdelembe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése