2011. október 9., vasárnap

Strong Suit a kihívó

Szárnyaló írek


fotó: thenational.ae
Ahogy az sejteni lehetett Strong Suit (R. Hughes - a fenti képen) nyerte a Challenge Stakes-t tegnap Newmarket-ben. A hároméves sárga mén lenyűgöző stílusban, nagyon könnyedén (4 és fél hosszal, ostor nélkül) abszolválta a Gr2-es futamot, amely után két dolog egyértelműen megállapítást nyert. Egyfelől kijelenthető, hogy ez a telivér a Canford Cliffs utáni éra legjobb Hannon idomítása, másrészről ő lehet Goldikova egyik legveszélyesebb ellenfele a Breeders' Cup Mile-ban. A helyezettek Chachamaidee (T. Queally) és Maqaasid (R. Hills)

Hatalmas meglepetésre Crusade (J. Heffernan) sikerével zárult a Middle Park Stakes, ami egyben azt is jelenti, hogy Aidan O'Brien mester tizenhat Gr1 győzelemnél jár idén, és akkor hol van még a szezon vége? Lilbourne Lad (R. Hughes) a második, míg a másik O'Brien idomítás Reply (R. Moore) a harmadik. A favoritok közül, Caspar Netscher (R. Winston) ötödik, Family One (O. Peslier) tizedik, Bapak Chinta (P. Makin) utolsó, ami legalább akkora meglepi, mint Crusade győzelme.

Szintén borult a papírforma a Dewhurst Stakes-ben. A húsz az egyhez adott Paris Hall (K. Manning) a nyerő, fél hosszal megelőzve a kasszafavorit Power-t (R. Moore). Az általam előre várt Most Improved (L. Dettori) jól teljesít, hiszen szoros harmadik. A játékosok által második sansznak vélt Bronterre (R. Hughes) a negyedik.

A két Group 1-es csikófutamot tehát egy-egy ír tréningből érkező ló nyerte.

Az Egyesült Államokban már korántsem szerepeltek ilyen jól az írek. Zoffany (C. O'Donoghue) tökutolsó a Shadwell Turf Mile-ban. A címvédő Gio Ponti (R. Dominguez) a nyerő. 




Valamivel jobban teljesített Together (C. O'Donoghue) a First Lady Stakes-ben, ugyanis Galileo lánya második lett. Itt Never Retreat (J. Leparoux) a végső győztes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése