2011. október 11., kedd

Már az első napon két "áldozatot" szedett az új ostorszabály

Fox és Hughes az eltiltottak


fotó: guardian.co.uk
Mint arról korábban hírt adtam, október 10-től életbe lépett az új ostorhasználati szabály az angoloknál. Nos, nem kellett sok idő, máris ketten részesültek büntetésben. Kieren Fox tegnap 11 alkalommal használta a pálcát (hétszer az utolsó kétszáz méteren), amikor is Ortodox Lad-et győzelemre vezette Salisbury-ben. A versenybírák 15 napos eltiltással szankcionálták Fox kihágását. Ráadásul a lovast megfosztották a neki járó pénznyereménytől is.

Ugyanebben a futamban Richard Hughes (a fenti képen) lett a másik renitens, aki harmadik helyen ért célt Swift Blade-del. Hughes esete kissé faramuci, hiszen ő csak hét alkalommal nyúlt az ostorhoz, ebből azonban hatszor (tehát eggyel többször a megengedettnél) az utolsó furlong-on belül "csapott" oda lovának. A krekk zsoké 5 napos eltiltást kapott.

Arról nem szól a fáma, hogy mikortól lépnek életbe a büntetések, de amennyiben mától, akkor Anglia egyik legjobb lovasa kihagyni kényszerül a szombati kiemelt versenynapot, azaz a British Champions Day-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése