2011. október 8., szombat

A hétvége kínálata

Fókuszban: Anglia, az Egyesült Államok, Olaszország és Csehország


fotó: blogs.bettor.com
Hamarosan Newmarket kéri a figyelmünket, ahol a kétévesek vetélkednek a legmagasabb kategóriában, de első körben a Gr2-es Challenge Stakes-ről (kb. 1400 méter) tennék említést. Már csak azért is, mert a futamban starthoz áll az a Strong Suit (R. Hughes), aki véleményem szerint (Excelebration mellett) Goldikova legfőbb ellenfele lehet a BC Mile-ban, persze csak akkor, ha most jól fut. A mezőnyben mindössze egy igazi kihívót találunk, Chachamaidee (T. Queally) személyében.

A nap második futama a Middle Park Stakes (Gr1). Az 1207 méteres táv tizenhat reménységet hív a startgépbe. Casper Netscher (R. Winston), Bapak Chinta (P. Makin) és a francia tréningből érkező Family One (O. Peslier) a favoritok.

Bő félórával később már hét furlongon, azaz megközelítőleg 1400 méteren futnak a csikók a Dewhurst Stakes-ben (Gr1). Itt az O'Brien által készített Power (R. Moore) és Bronterre (R. Hughes) tűnik a legjobb sansznak, de könnyedén elképzelhető a legutóbb nyeretlenségét öt hosszal elvesztő Most Improved (L. Dettori) végső sikere is. Ha nem ők, akkor az Ektihaam (R. Hills), Red Duke (T. Evas), Trumpet Major (J. Murtagh) hármasból kerülhet ki a győztes.

A tengerentúlon két európai ló, Zoffany és istállótársa Togehther is starthoz áll. Előbbi Gio Ponti-val néz szembe a Shadwell Turf Mile Stakes-ben (Gr1; 1600 méter), míg utóbbi a szintén mérföldes First Lady Stakes-ben (Gr1) próbálkozik.

Holnap Olaszországban is a csikók a főszereplők. A nap legrangosabb versenye a Premio Gran Criterium futama (Gr1; 1600 méter). Minket magyarokat azonban jobban érdekelhet a a Gr3-as Premio Verziere (2000 méter), amelyben a Derby, Millenium és Kincsem Díj győztes Shamal Sally (Martin Srnec) szerezhet újabb dicsőséget.

A Cseheknél holnap rendezik Közép-Európa legismertebb ugróversenyét, a Velka Pardubicka-t. Ezúttal is, Josef Vana lovaitól várható kiemelkedő teljesítmény. Tiumen az elmúlt két évben már megnyerte a legendás futamot, míg az a 11 éves szürke kanca, Sixteen a másodfavorit, aki 2007-ben és 2008-ben gyűjtötte be a futam trófeáját. (Ők ketten a fenti kép előterében.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése