2011. október 17., hétfő

Frankel már 139-nél jár

A Bajnokok napjának krónikája


fotó: france24.com


Fame and Glory visszatért. Az Ascot Gold Cup 2011-es kiírásának győztese, magabiztosan nyerte a Long Distatnce Cup futamát Jamie Spencer-rel a nyergében. A játékosok kedvence, Opinion Poll (L. Dettori) a második, orrhosszal megelőzve Colour Vision-t (S. de Sousa). A bukmékerek által erősen favorizált Times Up (E. Ahern) ötödik.




A Sprint Stakes-ben Deacon Blues (J. Murtagh) a végső győztes. A négyéves telivér ötödik versenyét nyerte zsinórban, s habár Gr1-es futamot még nem nyert soha, bátran állítom, hogy ő Európa jelenlegi legjobb rövidtávú vágtázója. A francia tréningből érkező Wizz Kid (G. Mossé) a második, meglepetésre Librano (K. Fallon) a harmadik. A favoritok közül Moonlight Cloud (T. Jarnet) hatodik, míg Deacon Blues istállótársa, Society Rock (P. Cosgrave) csak tizenharmadik.




A Fillies and Mares Stakes-ben tovább menetelt Dancing Rain (J. Murtagh). A hároméves sárga két hosszal előbb a célban, mint az outsider Bible Belt (F. Berry). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gertrude Bell (W. Buick) állhatott fel.




Papírforma eredményt hozott a Queen Elizabeth II Stakes. A jobb jelzők híján csak csodalóként aposztrofált Frankel (T. Queally - a fenti képen) nagyon simán nyerte a mamutdíjazású futamot. Excelebration (J. Spencer) és Immortal Verse (G. Mossé) a két placc. Ez volt "Frankelstein" kilencedik győzelme. Mérlege továbbra is makulátlan, és immáron 139-es RPR számnál jár.




A Champions Stakes futama Cirrus des Aigles (C. Soumillon) sikerével zárult. A belga zsoké és partnere nagy csatában múlta felül So You Think-et (R. Moore). Snow Fairy (O. Peslier) az Arc után egy újabb harmadik helyezéssel rukkolt elő.




Az új ostorhasználati szabály szinte előre borítékolhatóvá tette, hogy ez a versenynap sem múlik el botrány nélkül. Soumillon a verseny után eltiltásban részesült, mivel az utolsó furlongon belül a megengedettnél eggyel többször (hat alkalommal) használta az ostort. Mindemellett megfosztották a zsokénak járó pénznyereménytől is, ami ismerve ennek a futamnak a díjazását, jókora összegre rúg. A témával egy másik poszt keretein belül bővebben foglalkozom majd.

2 megjegyzés:

  1. ... csak éppenséggel ez a post qrva lassan készül el....:-)))

    VálaszTörlés
  2. Ez egy különösen érdekes kritika annak tükrében, hogy Magyarország legolvasottabb galopp portálja hétfő estétől csütörtök reggelig nem frissült semmilyen hírrel.

    VálaszTörlés