2011. október 31., hétfő

151. Melbourne Cup

Rekordszámú európai induló

fotó: blogs.wsj.com

November első keddi napja hosszú évek óta egybeforrt a Melbourne Cup Hendikeppel. A közel két mérföldön (3200 méteren) lefutásra kerülő ausztrál gigafutam magyar idő szerint holnap hajnali 5 órakor veszi kezdetét.

Maximális 24 lovat számláló mezőny vág neki a Gr1-es megmérettetésnek, s mint fentebb azt már pedzegettem, a startgépben soha nem látott mennyiségben találunk majd az öreg kontinensről érkező telivéreket.

Mindezek tudtában talán nem meglepő, hogy egy európai ló, a francia tréningből érkező Americain (G. Mossé - a fenti képen) a verseny első számú esélyese, ráadásul ő a futam címvédője is.




A Racing Post véleménye szerint egy másik gall ló, Dunaden a másodfavorit. Mikel Delzangles idomítottját Lemaire üli majd.

Némiképp ellentmondva a szaklapnak, nálam Dunadem, nem hogy nem favorit, de még a dobogóra sem fér fel. Jukebox Jury (N. Callan) annál inkább. Az ötéves szürke Montjue ivadék utolsó két versenyét megnyerte. Előbb a neves Prix Kergorlay-ban aratott fölényes győzelmet, majd ezt követően holtversenyben első az Ír St. Leger-ben.

Szeretnék szólni néhány szót a tizenhárom hazai indulóról, de ez nem könnyű. Őszintén mondom, nagy gondba lennék, ha valaki azt kérné tőlem nevezzek meg kettőt-hármat közülük, aki biztosan odaérhet a frontba. Talán Tullamore-t (C. Munce), Mourayan-t (H.Bowman) és Glass Harmonium-ot (Lisa Cropp) lehetne kiemelni közülük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése