2011. augusztus 17., szerda

Twice Over visszatért - Ian Mongan mennybe ment

Taroltak a herceg lovai


fotó: guardian.co.uk
Legjobb távján újra régi önmagát idézte a hatéves Twice Over (a fenti képen), aki nagy csatában 3/4 hosszal verte istállótársát Midday-t a Juddmonte International Stakes-ben az Ebor fesztivál első napján. A favorit Await the Dawn (J. O'Brien) harmadik, messze leszakadva az Abdullah lovaktól.




Érdekesség, hogy Sir Henry Cecil két idomítottja közül az első számú zsoké Midday-t lovagolta. Mondhatnánk melléült az ifjú Tom, de nem lenne igazunk. A Racing Post-ban tegnap a vezető hírek egyike volt ez a téma. A végső döntést ugyanis nem Queally, hanem a mester hozta meg. Ő javasolta lovasának, hogy a kancát válassza a mén ellenében.

Azt ugye mondanom sem kell, hogy Ian Mongan pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

"Különleges érzések kavarognak bennem. Szeretnék köszönetet mondani Abdullah hercegnek és Sir Henry Cecil-nek, amiért belém vetették bizalmukat." - mondta Mongan a futamot követően.

Természetesen a tréner is ejtett néhány szót: "Tom hat Group 1-es versenyt nyert már Midday nyergében, ezért akartam, hogy a kancát lovagolja. Ian a második számú zsokém, akit egy kissé alul értékelnek az emberek."

A futam krónikájához tartozik, hogy a korábbi Gr-1 nyerő Roderic O'Connor a versenyben nem vett részt.

A nap másik kiemelt versenyében a Great Voltigeur Stakes-ben szintén egy Abdullah telivér,  Sea Moon (R. Hughes) a győztes. A Beat Hollow ivadék nagy fölénnyel intézte el évjárat társait. Meglepetésre Al Kazeem (S. Drowne) a második, míg a fogadók kedvence Seville (J. Heffernan) csak harmadik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése