2011. augusztus 26., péntek

Mérföldes csatározás

Visszatér a korábbi Gr-1 győztes


fotó: guardian.co.uk
Angliában a hétvége topfutama a Group 2-es Celebration Mile, ahol hét telivér mérettetik meg. A versenyben visszatér a március óta nem látott Poet's Voice (L. Dettori - a fenti képen). A Queen Elizabeth II Stakes tavalyi nyerője, kiszakadt utolsó a Dubai World Cup-ban, ennek ellenére ő a favorit a Racing Post-nál. Augusztus 13-án, a hasonló besorolású Hungerford Stakes-ben már összecsapott Beacon Lodge (A. Kirby) és Dubai Gold (R. Hughes). Akkor előbbi második, míg Richard Hannon idomítottja negyedik helyen ért célt. Véleményem szerint kettejük közül kerülhet ki a végső győztes.

Az utolsó, csütörtök reggeli törlést követően került ki az indulók névsorából Strong Suit. A hároméves mén szintén Hannon mester kezei között pallérozódik. Mint a nyilatkozatokból kiderült a Rahy ivadék számára nem kedvez a verseny helyszínéül szolgáló goodwood-i pálya eső áztatta talaja. 

Egyértelműen megállapítható, hogy Canford Cliffs visszavonulását követően Strong Suit (a lenti képen) az istálló új üdvöskéje. Hannon azt mondta, a Prix de la Foret lesz a sárga mén következő versenye, de elsődleges céljuk megállítani Goldikova-t a Breeder's Cup Turf Mile-on.

fotó: sportinglife.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése