2011. augusztus 18., csütörtök

Sprintfutam a javából

Ebor Meeting - harmadik rész


fotó: blog.victorchandler.com
A szokásoknak megfelelően mamutmezőny a pénteki Group 1-es sprintversenyben. Az 1007 méteren lefutásra kerülő, kétéves és idősebb lovak számára kiírt Nunthorpe Stakes 16:40-kor veszi kezdetét York-ban (sajnos megint csak Overdose nélkül).

A Racing Post-nál az a Hoof It (K. Fallon) a favorit, aki elmúlt öt futása során mindössze egy alkalommal nem tudott nyerni. A négyéves mén rendre 20-25 lovat utasított maga mögé ezekben a versenyekben, bár azt is hozzá kell tenni eleddig csak hendikepekben vitézkedett.

Jó eséllyel pályázik a végső sikerre a King's Stand Stakes nyertese, Prohibit (J. Crowley - a fenti képen), a July Cup második helyezettje, Bated Breath (S. Downe), a King George Stakes győztese, Masamah (J. Spencer) és a francia tréningből érkező kanca, Wizz Kid (I. Mendizabal). A Whipper ivadék a Prix du Gros-Chene megnyerésével vált ismerté.

Starthoz áll továbbá a címvédő Sole Power (K. Latham), a szebb napokat látott Kingsgate Native (R. Hughes) és az általam élmezőnybe várt Inxile (A. Nicholls).

A futam kapcsán már többször említett kétéves Bapak Chinta végül nem indul. Requinto (W. Lordan) révén azonban mégis találunk egy csikót a futamban. A David Wachman által készített Dansili mén legutóbb 0:57,51-ben nyerte a hasonló távú Molecomb Stakes-t Goodwood-ban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése