2011. augusztus 20., szombat

A hétvége kínálata

Fókuszban: Franciaország

fotó: zimbio.com
Mindössze öt induló a 2000 méteres Prix Jean Romanet-ben (Gr-1; 4 éves és idősebb kancáknak) vasárnap Deauville-ban. Sir Henry Cecil idomítottja Timepiece (T. Queally - a fenti képen) az első sansz, így idén először elképzelhető, hogy külföldi tréningből érkező telivér sikerével zárul egy gall Group 1-es verseny. Az angol kancát ezen mérföldkő áttörésében elsősorban Announce (M. Guyon) és Lily of the Valley (C. Soumillon) állíthatja meg.

A szintén Gr-1 besorolású Prix Morny-ban a csikóké a főszerep. Az 1200 méteres küzdelemben többen is jó eséllyel pályáznak a végső győzelemre.

Még mindig Deauville-nél maradva szeretném a figyelmükbe ajánlani a 3000 méteren lefutásra kerülő Prix Kergorlay-t (Gr-2; 3 éves és idősebb lovaknak). Itt az a Brigantin (P-C. Boudot) a favorit, aki anno Letty-t megelőzve elsőként ért célba a Svájci Derbyben. André Fabre mester trenírozottja június 16-án harmadik volt az Ascot Gold Cup-ban. A jó nevekből álló mezőnyeben ott lesz a Melbourne Cup nyerő Americain (G. Mosse) is.

Ma délután Curragh-ban újból megcsodálhatjuk Montjeu ötszörös Gr-1 nyerő fiát, Fame and Glory-t (J. Heffernan). Az ötéves mén az Ír St. Leger felkészítő futamában (Listed) kezdi meg őszi "hadjáratát".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése