2011. augusztus 27., szombat

Sprintfutamok tömkelege

A néhány gondolat a hétvége nemzetközi versenyei kapcsán


fotó: horse-today.de
A hétvége egyetlen európai Gr-1 futama az írországi Moyglare Stud Stakes. A kancacsikók számára kiírt 1400 méteres versenyben összesen tizenegy indulót találunk. Favorit a veretlen O'Brien idomítás, Maybe (J. O'Brien). Ott lesz a mezőnyben az a La Collina (D. McDonogh), aki legutóbb hatalmas meglepetésre legyőzte Power-t a Phoenix Stakes-ben. A két nagyágyú életét Fire Lily (W. Lordan) és Princess Sinead (F. Berry) keserítheti meg.

A versenynap során 5 furlong-os távon, azaz kb. 1000 méteren összecsap néhány jó nevű sprinter a Flying Five Stakes-ben (Gr-3). A kilenc lovas mezőnyben, a Nunthorpe Stakes-ről lemaradó Sole Power (K. Latham) a legismertebb rövidtávú vágtázó. Persze korántsem biztos a győzelme. Az aktuális formák alapján Amour Propre (D. O'Neill), Invincible Ash (G. Carroll) illetve a Ballydoyle-os Empowering (J. O'Brien) küzdhet a 37ezer eurós első díjért.

S, ha már a sprintereknél tartunk, térjünk át Németországba. Vasárnap lefutásra kerül a 141. Goldene Peitsche (Gr-2; 1200 méter). Amico Fritz (F. Veron - a fenti képen) és a nemrégiben új idomárhoz került War Artist (A. Suborics) egyaránt megnyerte már a futamot a korábbi években. Elvi alapon ezúttal is kettejük főszereplésére számíthatunk.

Még mindig a sprintereknél maradva szeretném felhívni a figyelmüket a ma délutáni Bullet Spint Stakes-re (Listed, 1000 méter). A Beverly pályáján megrendezésre kerülő versenyben számos Group 1-et megjárt telivér lép porondra. A Racing Post-nál Group Therapy (G. Gibbons) az első sansz, de többek között starthoz áll Tangerine Trees (T. Evans), Jimmy Styles (J. Fahy), Captain Dunne (D. Allan), Rain Delayed (T. Hamilton), Tax Free (A. Nicholls), valamint Dinkum Diamond (D. O'Neill) is.

A Golden Jubilee Stakes ezüstérmese Monsieur Chevalier (P. Dobbs) szintén a mai nap folyamán lép újra a zöld gyepre. A newmarket-i Chris Blackwell Memorial Stakes-ben (Listed; 1200 méter) főként Mac's Power (P. Cosgrave), Royal Rock (T. Durcan), Son of a Cat (F. Norton), Cinderkamp (J. Spencer), Swiss Dream (N. Mackay) és Capone (T. Queally) gyűrheti le Richard Hannon négyévesét.

Zárásként essen néhány szó a holnapi francia topversenyről, a Group 2-es Lucien Barriere Grand Prix de Deauville futamáról (2500 méter; 3 éves és idősebb lovaknak). Első ránézésre Cirrus des Aigles (F. Blondel) tűnik a legjobb esélynek, de az Olivier Peslier-vel rajtoló Silver Pond végső sikere sem lenne eget rengető meglepetés. Itt Ivorly Land (C. Soumillon) és talán Agent Secret (F-X. Bertras) küzdhet a dobogóért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése