2011. július 4., hétfő

Nemzetközi krónika

Mutual Trust még mindig veretlen
A kép csalóka. Mutual Trust középen a nyerő. - fotó: bloodhorse.com
Három ló szinte egyszerre robbant be a célba a Prix Jean Prat futamában. Mutual Trust (M. Guyon) fejhosszal előzi meg az ír színekben induló Zoffany-t (R. Moore). A harmadik helyezett Strong Suit (R. Hughes) pedig csak egy orrhosszal maradt le Zoffany mögött.

Tovább tart tehát a külföldi tréningből érkező lovak rossz sorozata Franciaországban.  

Ez volt André Fabre idei ötödik Group 1 győzelme. Érdemes végigtekintetni a mester lovai által megnyert impozáns versenyek listáját:

- Poule D'Essai Des Pouliches (Golden Lilac)
- Prix Saint-Alary (Wavering)
- Epsom Derby (Pour Moi)
- Prix De Diane (Golden Lilac)
- Prix Jean Prat (Mutual Trust)

...elképesztő.

A versenyt követően Claude Beniada (Mutual Trust tulajdonosának képviselője) kissé szűkszavúan nyilatkozott a sajtónak: "Rengeteg lehetőségünk van a továbbiakban."

Ennél valamivel bővebben beszélt terveiről Zoffany trénere (Aidan O'Brien): "Jól futott. Meg vagyok vele elégedve. Viszonylag sok lehetőség jöhet szóba Zoffany kapcsán. Elképzelhető, hogy ezután is mérföldön versenyeztetjük, de mindenképpen számolunk a Prix Maurice de Gheest futamával (Gr-1; 1300 m)."

Waldpark (J. Bojko) viszonylag magabiztos győzelmével zárult a 142. Német Derby. Earl of Tinsdal (E. Pedroza) a második, míg Saltas (A. Starke) a harmadik. Az Angliából érkező ante-post favorit Brown Panther (R. Kingscote) csak ötödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése