2011. július 28., csütörtök

Frankelstein

Glorious Goodwood - harmadik rész


fotó: dailymail.co.uk
Frankel, Frankel és megint csak Frankel. Tőle hangos a világsajtó. Ez a ló egyszerűen elképesztő!!! Úgy nyerte meg a tegnapi Sussex Stakes-t, ahogy akarta. Simán leradírozta a pályáról Canford Cliffs-t.




A macska-egér játék bejött Hannon-éknak Goldikova-val szemben, de Sir Henry Cecil idomítottja ellen ez édes kevésnek bizonyult. Itt cseng a fülemben Hughes májusi nyilatkozata. A Lockinge Stakes diadala után, azt mondta, azért preferálja inkább CC-t Dick Turpin helyett, mert sokkal jobban alkalmazkodik a különböző versenyszituációkhoz. Mindegy, hogy gyors vagy lassú a tempó, Canford megállja a helyét...

A lefutási idő 1:37,47. Ez alig valamivel, de elmarad Cliffs tavalyi győztes időeredményétől.

Frankel 137 RPR (!) számot kapott. Mit lehet ehhez még hozzátenni?

...esetleg, néhány nyilatkozat a győztesektől és a vesztes féltől:

"Frankel csodálatos volt ma, szerencsésnek vallom magamat, hogy egy kicsit én is részese lehetek ennek a sikernek" - mondta, a hároméves mén állandó zsokéja, Tom Queally.

"Nem lepett meg, hogy ilyen simán győzött." - mondja Sir Henry Cecil, majd így folyatta: "Ezt vártam tőle. Gyönyörű nap volt a mai. Ő a valaha volt legjobb lovam."

Az zsurnaliszták természetesen a jövő kapcsán is faggatták a mestert: "Abdullah herceggel, úgy döntöttünk, hogy idén már csak egyszer fog versenyezni." - (vélhetően az októberi Queen Elizabeth II Stakes-ben).

Richard Hannon a következőket mondta Canford Cliffs-ről: "Hughes szerint, soha nem futott még ilyen rosszul. Goodwood lankái nem fekszenek neki, ez ma végképp bebizonyosodott. Nem elsősorban a vereség miatt fő a fejem, inkább azt az öt hosszt sokallom, amivel kikapott Frankel-től".

Richard Hughes a következőket tette hozzá: "Nem akarok semmilyen mentséget keresni. Frankel egy ragyogó ló, és ma egyértelműen ő volt a jobb."

A visszavágó minden valószínűség szerint még 2011-ben megvalósul, ugyanis Canford Cliffs-t is a Queen Elizabeth II Stakes-ben tervezi indítani a menedzsment. Csak győzzük kivárni.

A ma délutáni King George Stakes-ben Masamah (J. Spencer) a nyerő, és ezúttal is Amour Propre (D. O'Neill) mögötte a második. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Group Therapy (J. Crowley) "állhatott fel". A győztes ideje 0:56,67. Kingsgate Native (R. Moore) csak hetedik, míg az én favoritom Noble Storm kilencedik. 

Fél órával később, kettős Godolphin siker a Goodwood Cup-i thrillerben. Az első négy ló szinte egyszerre a célban. Opinion Poll (L. Dettori) egy fejjel veri az istállótárs Lost in the Moment-et (W. Buick). Őket nyak- és orrhosszal követi Blue Bajan (D. Tudhope) illetve Fox Hunt (S. de Sousa).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése