2011. július 26., kedd

Spinterek és stéherek

Glorious Goodwood - második rész

fotó: bettingbias.com
Csütörtökön két Group 2-es futam jelenti a nap fénypontját Goodwood-ban. Magyar idő szerint 15:45 magasságában rajtolnak a sprinterek Overdose legjobb távján, azaz 1000 méteren a King George Stakes-ben. Az ismertebb nevek közül starthoz áll Kingsgate Native (R. Moore), Group Therapy (J. Crowley) és Swiss Diva (K. Fallon), de láthatjuk majd a King's Stand Stakes-ben helyezetlenül végző Stone of Folca-t (L. Morris) is. Július 9-én Masamah (J. Spencer) listed futamot nyert York-ban ugyanerre a távra. Az szürke herélt akkor nyakhosszal előzte meg a most is induló Amour Propre-t (D. O'Neill). Rövidtávú vágtázókról lévén szó nehéz kimondott favoritról beszélni, én azonban Noble Storm (G. Gibbons - a fenti képen) sikerét várom. Az ötéves mén tavaly október óta nem volt másodiknál rosszabb (hozzáteszem, jóval alacsonyabb besorolású versenyekben viaskodott). Mindenképpen figyelmet érdemel még a Group 3-as Sprint Stakes két dobogósa Beyond Desire (N. Callan) és Humidor (M. Davies).

(Sokakban felmerülhet a kérdés, mi lenne, ha Overdose starthoz állna a King George-ban? Nos, az én véleményem szerint Dózer könnyedén elintézné ezt a nem túl acélos mezőnyt...)

Fél órával később (16:15) következik a szívünknek oly kedves Goodwood Cup, melyet 1878-ban Kincsem is megnyert. A 3200 méteres futam tizenhat indulót szólít a rajtgépbe. Opinion Poll (L. Dettori) révén Godolphin siker van kinézőben. Mahmood Al Zarooni idomítottja legutóbb második volt a Fame and Glory diadalával zárult Ascot Gold Cup-ban (Gr-1). Kihívói közül a tavaly ebben a futamban második Electrolyser (A. Kirby), a fentebb is említett Gold Cup-ban negyedik Manighar (K. Fallon) és a Curragh Cup (Gr-3) kilenc hosszas nyerője Red Cadeaux (T. McLaughlin) emelhető ki.

A ma délután lefutott Lennox Stakes-ben, az a befutási sorrend született, amit a tegnapi felvezetőben körvonalaztam önöknek. Strong Suit (R. Hughes) a nyerő a sokáig vezető Red Jazz (M. Hills) és nagyot hajrázó Beacon Lodge (A. Kirby) előtt. Strong Suit istállótársa, Libranno (R. Moore) a negyedik, míg a fogadók nagy kedvence Delegator (tök)utolsó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése