2011. július 12., kedd

Derbynyerők csatája

Grand Prix de Paris 2011


fotó: guardian.co.uk
Az aktuális francia és ír derby nyerői csapnak össze csütörtökön Longchamp-ban, azaz következik Reliable Man (G. Mosse) és Treasure Beach (C. O'Donoghue) csatája másfél mérföldön. Ez alapján azt hiszem jó versenyre van kilátás.

A Group 1-es futam startlistáján idén mindössze hét nevet találunk. Aidan O'Brien trenírozottjai évről-évre résztvevői a versenynek. Ezúttal három indulót jegyez az írek zsenije. A fentebb említett Treasure Beach mellett Seville (J. Heffernan) és Marksmanship (R. Moore) felkészítését is O'Brien irányítja. Előbbi második volt az Ír Derbyben, utóbbinak ez lesz pályafutása harmadik versenye.

Az indulók között találjuk a francia "kékszallag" második helyezettjét, Bubble Chic-et (S. Pasquier). A mén úgy látszik szereti a kettes számot, mert utóbbi hat versenyében mindig (csak) második volt.

André Fabre lovai 2011-ben szárnyalnak. A trénerlegenda most Kreem (M. Barzalona) és Méandre (M. Guyon) révén érdekelt a futamban. Mindkét ló kisebb versenyek megnyerésével készült a nagy megmérettetésre.

Start: 19:50

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése