2011. július 25., hétfő

Canford Cliffs kontra Frankel

Glorious Goodwood - első rész

fotó: skysports.com
Alig ért véget a King George meeting, máris itt van az angol galoppnaptár következő jeles eseménye a Glorious Goodwood (július 26-30.)

Ha valamely versenypálya megérdemli a „dicsőséges” jelzőt, akkor az biztosan Goodwood. Az ötnapos találkozót gyönyörű táj, csodálatos hangulat és természetesen kiváló versenyek jellemezik. Goodwood  racecourse vitathatatlanul Anglia legszebb lóversenypályája, kis túlzással, talán az egész földkerekségé. A meeting során két Group 1-es, és öt-öt Group 2-es, illetve 3-as futamot rendeznek (ezekből "szemezgetek" majd önöknek, hosszabb-rövidebb terjedelemben).

A keddi nap főfutama a Lennox Stakes (16:10). A Group 2-es besorolású verseny távja 7 furlong, azaz körülbelül 1400 méter. A startnál 3 éves és idősebb lovakat láthatunk. A 140ezer font összdíjazású futam első sansza Delegator (L. Dettori). Az ötéves Dansili mén röpke sprint kitérő után tér vissza a középtávok legrövidebbikére. Dettori vitathatatlanul korunk egyik zsokéfenoménja, kérdés talpra tud-e állni a szombati tragikus futamot követően. Az én favoritom Richard Hannon idomítottja Strong Suit (R. Hughes). Brahy féltestvére legutóbb harmadik a Group 1-es Prix Jean Prat-ban, de csak negyed hossz választotta el a nyerőtől. Többek között Ryan Moore miatt is érdemes lesz figyelni a másik Hannon lóra, Libranno-ra. A July Cup negyedik helyezettje harmadik esély a bukmékereknél. A kilenc lovas mezőnyből Beacon Lodge (A. Kirby) és Red Jazz (M. Hills) küzdhet még a dobogóért.

Szerdán aztán következik az év(tized) csatája. A mérföldes Sussex Stakes-ben (16:10) összecsap végre Canford Cliffs (R. Hughes) és Frankel (T. Queally). Sajnálatos módon mindössze ketten próbálkoznak meg velük felenni a versenyt. Óriási meglepetés lenne, ha Rajsaman (T. Jarnet), vagy Rio de la Plata (L. Dettori) meg tudná szorongatni a két nagyágyút a Group 1-es futamban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése